29 augusti 2012

Transport kräver sex timmars arbetsdag

Sex timmars arbetsdag kan vara en vår tids viktigaste frågor! Den handlar om miljö, jämställdhet, makten på arbetsmarknaden och mycket, mycket mer och Vänsterpartiet har mer eller mindre ensamt drivit frågan under årtionden.

Därför är det extra glädjande att ytterligare ett fackförbund sluter nu upp bakom kravet på sex timmars arbetsdag efter att en motion om detta samlade en majoritet av ombuden på Transports kongress Efter bland annat följande argument:
– Det hävdas att produktionsbortfallet skulle bli för stort med sex timmars arbetsdag. Men precis samma argument framfördes när arbetarrörelsen slogs för åtta timmars arbetsdag för 100 år sedan.
– Det här är en fråga om visioner! Handels och Hotell och restaurangfacket har redan antagit kravet. Varför ska inte vi vara lika visionära?
Tidigare har som sagt Handels och Hotell och restaurangfacket antagit samma krav.
Under många år var åtta timmars arbetsdag ett utopiskt mål som högern skrattade åt, men det gick att uppnå. Likadant var det med 40 timmars arbetsvecka, men även det gick att uppnå. Vänsterpartiet har drivit kravet om sex timmars arbetsdag under lång tid och nu tycks det som om ihärdigheten äntligen börjar betala sig.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...