18 augusti 2012

Är Göran Hägglund nöjd med apoteks-misslyckandet?

Dagens lästips blir utan tvekan det inlägg som Alliansfritt Sverige tillägnat Göran Hägglund med anledning av privatiseringen av apoteksmarknaden och det uppenbara misslyckande det lett till. Är Göran Hägglund nöjd med apoteks-misslyckandet undrar man?
Hej Göran Hägglund!
Vi måste snacka lite om det här med den fria marknaden, om mediciner och om det här med tillgänglighet. Det är apoteksavregleringen vi måste snacka om.
För ett par år sedan drev du igenom av avreglering av apoteksmarknaden. Tidigare ägdes alla apotek av staten, och mediciner fick bara säljas på dessa apotek. Detta tyckte du och regeringen var fel, eftersom apoteksmonopol finns även på Kuba och i Nordkorea. Ni sa så på fullaste allvar.
Dvs, det är ett misslyckande för samhället och medborgarna i stort, för att inte tala om de som är beroende av att de har tillgång till sin medicin. Diverse riskkapitalister är förstås nöjda över att regeringen slängt till dem ytterligare en saftig bit av den svenska välfärden att kunna profitera på - på skattebetalarnas och medborgarnas bekostnad givetvis. Fast de tycker självklart inte om att den fria konkurrensen gäller alla på marknaden...

Att det sen blivit sämre arbetsmiljö och kundsäkerhet med avreglerad apoteksmarknad eller att apoteksdöd troligen är att vänta i glesbygden framöver, mm mm, i spåret av privatiseringen är inget som hindrar Göran Hägglund från att vara nöjd med sitt verk.

Eller? Läs inlägget här på Alliansfritt Sverige.

Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...