13 juli 2012

Utförsäljningen av Bilprovningen - en del i "den brända jordens taktik"

Vänsterpartiet, genom Siv Holma, ledamot i Trafikutskottet, KU-anmäler nu regeringen för Bilprovningsaffären . Detta efter den oseriösa utförsäljningen av Bilprovningen som tycks ske på ett sätt som snarast för tankarna till östblocket efter murens fall där maffia och rovgiriga kapitalister frossade i det som tidigare varit gemensamt ägda tillgångar och kunde skratta hela vägen till banken med folket blev blåst på sina tillgångar.

Här slumpar regeringen ut 70 av bilprovningens stationer till ett bolag som inte ens har råd att betala vad det kostar, utan måste låna pengar av Bilprovningen själva! Detta dessutom under villkor som är hemligstämplade och med en minister som vägrar uttala sig i frågan. Att det "köpande" bolaget dessutom kontrolleras av ett holdingbolag på Cypern - ett välkänt skatteparadis - gör knappast saken bättre.

Detta är ett tydligt tecken på en alltmer desperat borgerlig regering som använder sig av en variant av "den brända jordens taktik" och gör sig av med allt man kan av svenska folkets egendomar innan man blir utkastad från Rosenbad 2014. Helt uppenbart är att det inte längre är en säkerhetsservice för medborgarna som är det primära. Nej, det viktigaste är att skapa en lukrativ marknad för aktörer som suktar efter de svenska bilägarnas pengar.

Eller som Nicklas Lundström skriver:
Jag tror att vi nu ser en allt mer desperat borgerlig regering som börjar inse att det ser illa ut inför nästa val. Därför vill man nu skynda på med att slutföra sitt stora ideologiska projekt och sälja ut allt vi äger gemensamt till sina rika sympatisörer, kosta vad det kosta vill.
Men ministern är förstås nöjd. För när det handlar om omsorg om marknaden och om storföretagens möjligheter att profitera på medborgarna, deras plånböcker och skattepengar, ja då är ju han, och regeringen, uppenbarligen beredd att göra nästan vad som helst för att privatisera våra gemensamt ägda tillgångar. Kosta vad det kosta vill...

Bloggat: AnnarkiaErik Edwardsson, Martin Moberg, Göran Johansson, Lasse Strömberg,

Media: SvD1, 2, 3, 45, 6, 7AB1, 2SR1, 2HD1, 2, 3GP1, 2DN1, 2SVT1,
Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...