03 juli 2012

Sverigedemokraterna springer överklassens ärenden

Att "nya" moderaterna är samma gamla unkna högerparti som alltid kan knappast vara en ny insikt för någon som på nåt sätt följt utvecklingen i Sverige sedan regeringensskiftet 2006. Lika föga överraskande kan det vara att Sverigedemokraterna är ett unket högerparti även det. Som jag konstaterade i mitt 1:a maj-tal så kan Sverigedemokraternas politik därför aldrig vara en lösning på de orättvisor vi ser utan de är i högsta grad en del av problemet!

Visserligen är Sverigedemokraterna av något färskare datum med rötter i 90-talets nynazistiska/rasistiska rörelser. Det kompenserar man å andra sidan med rejäla doser av gammal unken moralkonservatism och givetvis inte minst med en stadig bas i en främlingsfientlighet med tydliga dofter från tidigt 1900-tal. Detta kryddar man sen med en skattesänkarpolitik i sann högeranda. En politik där ’solidaritet’ i själva verket betyder: Mer åt de som redan har mest!

Resultatet av högerpolitiken efter -06 är givetvis oundvikligt och ytterst väntat, med ökade klyftor klyftor mellan rika och fattiga och en välfärd som är på god väg att monteras ner. Höginkomsttagarna är de stora vinnarna och självklart fortsätter också klyftorna i samhället att öka när de redan mest utsatta har fått det ännu sämre. I sann högeranda är detta en utveckling som Sverigedemokraterna applåderar och förespråkar, även om de precis som övriga högerpartier hävdar motsatsen och låtsas bekymra sig om mormor på äldreboendet.

Visst har regeringens "jobbskatteavdrag" lett till att de som är priviligierade kan resa, köpa städhjälp och annat som kan ge lite "guldkant" på tillvaron. Men regeringens politik har framför allt dragit isär Sverige och skapat djupa klyftor där ensamstående föräldrar, sjuka och arbetslösa är extra utsatta. Jobbskatteavdraget har lett till att statskassan dränerats många miljarder kronor som kunde ha gått till skolor, äldreomsorg, vård och annat.
Det femte jobbskatteavdraget förstärker ytterligare effekterna av den högerpolitik som gör att överklassen kan skratta hela vägen till banken. Direktören med villa i Djursholm som redan tjänar tusentals kronor varje månad på jobbskatteavdrag och slopad förmögenhets- och fastighetsskatt får med detta ännu mer. Statskassan har nu alltså dränerats för att ett fåtal ska kunna åtnjuta stora skattesänkningar.

Sverigedemokraterna lever visserligen på att ge muslimer i synnerhet och invandrare i allmänhet skulden för alla de problem som kommer av det kapitalistiska samhället. Men precis som moderaterna låtsas vara ett arbetarparti så låtsas Sverigedemokraterna vara något slags sosseparti á la 50-talet. Bakom bluffretoriken så är man dock samma lakej till kapitalet som den övriga högern, som springer överklassens ärenden, och driver samma gamla högerpolitik för ökade klassklyftor som de övriga högerpartierna.

Bloggat: Jerker konstaterar att SD är ett parti för de rika, Nemokrati att SDs stålskodda politik sänker lönerna, ökar arbetslösheten och krossar välfärden och Annarkia konstaterade redan förra året att SD är ett parti som vill polera sin yta men bara har ett svar oavsett fråga.

Media: AB1, 2, 3, 4, 5, 6SVT1, 2, 3, 4, 5SvD1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8DN1, 2, 3, 4, Ex1, 2, 3,
Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...