19 juli 2012

Ni kommer inte att lyckas tysta oss!

Häromdagen skrev jag inlägget Häng ut mig också!. Bakgrunden är att i lördags demonstrerade en nazistisk grupp i Bollnäs för att utnyttja en nyligen anmäld våldtäkt som bakgrund till att sprida sitt rasistiska budskap där man försöker koppla ihop våldtäkt med invandring. En sån koppling är givetvis helt befängd och självklart blev många illa berörda av detta.

Tre unga tjejern reagerade särskilt mot att rasister och nazister utnyttjar en annan ung tjejs trauma för sina egna främlingsfientliga syften och ville ordna en maifestation mot rasism för att visa detta. Låt mig nu påpeka vad varje normalbegåvad person givetvis redan inser: det handlar självklart inte om en manifestation till förmån för någon våldtäktsman. Alldeles oavsett ursprung. 

Vettiga människor fördömer givetvis våldtäkter oavsett vem som utför dem. Det spelar ingen roll om det är Hagamannen eller en invandrare som utför den, det är lika förkastligt oavsett! Men så resonerar inte rasisterna och nazisterna utan de svarade med att hänga ut och hota de unga tjejerna och andra som ställde sig bakom den antirasistiska manifestationen.

Twitterstormen under hashtagen #hängutmigmed blev svaret som ett sätt att visa solidaritet och stå upp för demokratin. Vi är fler än rasisterna och vi tänker inte låta oss tystas!

Bloggare har också visat sin solidaritet med de unga tjejerna: Nicke, Sara, Helena, Nicklas, Peo, Anna, Arijan och många fler.
Klicka på bilden för att se hur rasisternas syn på våldtäkt kan yttra sig.
Omsorg om våldtäktsoffret? Tror inte det va?
Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , ,

11 kommentarer:

Nicke Grozdanovski sa...

Jag har också varit inne och kollat på den obehagliga nazistiska sidan och det hemskt att det finns människor med sådant hat mot andra. Har man inte lärt sig någonting?

Skönt att de då finns många kamrater som aldrig viker sig i kampen mot dessa åsikter som de hyser.

Kaj Raving sa...

Ja, det är tragiskt att det finns ett sånt hat, men man blir glad över den mobilisering som det gett upphov till. Vi är fler!

Anders Gorro sa...

Borde man inte ordnat en manifestation mot våldtäkt istället???

Kaj Raving sa...

@Anders För det första. Menar du att det finns en opinion som öppet förespråkar våldtäkt på det samma sätt som det finns en rasistisk opinion. Jag har aldrig hört eller sett någon öppet förespråka våldtäkt. Annat än nazister/rasister, som ovan, då förstås.

För det andra så är våldtäkt bara en av många former av kvinnoförtryck. Därför uppmärksammar Vänsterpartiet och många andra 8 mars varje år och manifesterar på olika sätt mot kvinnoförtryck av alla slag, inklusive våldtäkt.

Anders Gorro sa...

Nej det menar jag inte ,men jag hoppas dom flesta förespråkar mot våldtäkt.21 våldtäkter på 3 dar eller nått sånt.

o vad är det för syn"För det andra så är våldtäkt BARA en av många former av kvinnoförtryck." våldtäkt är aldrig bara nått.

+att det var 3 st invandrarkillar som rånade ock våldtog tjejen.

Kaj Raving sa...

@Anders För det första så är ingen dömd ännu. För det andra: Vad har ursprunget med det hela att göra? Hade det varit bättre om det varit tre "etnist svenska" killar som våldtagit henne? Eller är Hagamannen m.fl ok? De är ju födda i Sverige.

Inget kvinnoförtryck är "bara", men våldtäkt är tyvärr "bara" en av många former av kvinnoförtryck.

Anders Gorro sa...

jaja, Med 3 invandrare så vart ju kopplingen inte så befängd ändå.
vi kan väl vara överens om att all våld mot kvinnor ska straffas.


+Att min åsikt är glasklar. jag bor i Södertälje.jag är född här i slutet på 60 talet. Jag har sett detta förfall av min stad p.g.a. den mångkulturella drömmen som 7-klövern har. Segregation, Kriminalitet, Bostadsbrist, Arbetslöshet.

jag är inte rasist, bara emot invandrarpolitiken.

Kaj Raving sa...

@Andreas Vilken koppling? Att alls framhålla förövarnas ursprung är helt irrellevant och i grunden rasistiskt. Enda anledningen till att din kommentar alls slipper igenom är att du faktiskt tycks vara resonabel.

Det du sen nämner är inte sånt som primärt har med invandring att göra, utan med att vi har ett klassamhälle med allt skarpare gränser.

För 100 år sedan var retoriken nästan exakt densamma som idag, bara med den skillnaden att då var det den fattiga (arbetslösa) arbetarklassen, inte sällan "invandrare" från landsbygden runtom städerna, som var utsatta. Idag har den gruppen bytts mot invandrare från andra länder.

Lösningen är alltså inte att kasta ut invandrare utan att skapa ett jämlikare samhälle. Det tjänar alla på, oavsett hudfärg.

Kaj Raving sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anders Gorro sa...

den kopplingen mellan invandring och våldtäkt.

Jag vill inte kasta ut nån. jag vill att vi ska ta hand om dom som redan är här.
Vi i Sverige behöver inte vara bäst i världen på allt.
stoppa invandringen ett tag. så vi får integrera alla som redan är här.som det ser ut nu går vi mot kaos.kommuner går på knäna(Växjö ,Katrineholm,osv)

Det sparas in på gamla. dom som byggde detta land.Samtidigt som invandringen verkar få kosta hur mycket som helst.

Ensamkommande barn. och somalisk anhörig invandring vad är det nått.
Tror inte väljarna fattar hur mycket av våra skattepengar som försvinner ner i det bottenlösa invandrings hålet.Det är ju vi arbetare som ska betala för kalaset.

vi som ser detta problem söker oss till partier med en annan flyktingpolitik än den som bedrivs idag.
och då ser man denna rasist stämpel som flyktingfrågan faktiskt har fått. för det finns ju bara 1 parti som vill stoppa invandringen.Nämligen SD.

Det vart lite offtopic.

men det här är några av mina tankar.

Kaj Raving sa...

@Anders Där gick du definitivt över gränsen för vad som egentligen är ok att publicera här. Det är, ärligt talat, traditionellt rasistisk dynga. Men återigen, eftersom du verkar vara resonabel och det är sån dynga som ofta sprids och som människor tar till sig, ofta utan att reflektera, så ska jag bemöta istället för att bara blocka.

1. Det finns ingen koppling mellan invandring och våldtäkt

2. Håller med dig om att vi i Sverige inte måste var bäst på allt. Vi är ex bäst i världen på att skicka tillbaka människor till länder där de riskerar tortyr och har fällts flest gånger av FNs kommitté mot tortyr för detta. Visste du det? DET borde vi inte vara bäst på.

3. Det finns inget "bottenlöst invandringshål" dit våra skattepengar försvinner. För det första så måste man komma ihåg att den enskilt största gruppen "invandrare" i statistiken i själva verket är återvändande svenskar och den näst största gruppen kommer från våra nordiska grannländer. Det hör man sällan i debatten...

Men visst kostar det initialt att ta emot vissa invandrare och flyktingar men vad kostar det inte att föda upp en svensk?
Vad som verkligen kostar är att inte ta hand om de resurser invandringen innebär. Här i Kalmar län hade vi exempelvis inte klarat av sjukvården utan de polska läkarna.

Man brukar halvt på skämt säga att Malmö har världens högst utbildade taxiförarkår och tyvärr så ligger det en del i det. Tänk dig själv vilket slöseri det är. Vi tar ett enkelt räkneexempel på en civilingengör utan specialistkompetens. Kostnaden från födsel till färdigutbildad vid säg 25 år kan man snabbt lista att den är väldigt hög. Kommer det då någon från säg Irak som är färdigutbildad och lär sig tillräcklig svenska på säg tre år så inser man snart att det är oerhört lukrativt. Men resurserna utnyttjas inte. Rasismen kostar.

Men jag tycker inte man ska ta emot människor beroende på om det är lönsamt eller inte. Särskilt inte med tanke på att Sverige är ett av världens rikaste länder. Men rikedomen är snett fördelad och de rikaste blir rikare medan de fattigaste (inte sällan invandrare) blir fattigare. Men vi har resurser att förinta arbetslösheten, vi har resurser att förinta fattigdomen, vi har resurser att skapa ett jämlikt samhälle, där alla får plats på lika villkor, även invandrare. Det som fattas är den politiska viljan!

Kalaset som vi arbetare betalar för, det är enbart överklassens kalas!

4. SD vill stoppa invandringen, det är sant. Det är också det enda man vill och man vill definitivt inte göra något åt det klassamhälle som är grunden till nästan alla problem med arbetslöshet, bostadsbrist, kriminalitet mm mm som vi ser i samhället idag.

För medan överklassen smörjer kråset när regeringen sänker skatterna för de rikaste med hundratals miljarder, medan VD:ar och direktörer plockar ut miljarder i löner och bonusar och medan företagen delar ut rekordvinster till aktieägarna, så går Sverigedemokraterna i kapitalisternas ledband och agerar som regeringens nyttiga idiot.

Genom att ställa svaga grupper emot varandra splittrar man människor som har ett gemensamt intresse av att göra någonting åt orättvisorna. Man slickar uppåt och sparkar nedåt! Därför kan Sverigedemokraternas politik aldrig vara en lösning på de orättvisor vi ser utan de är i högsta grad en del av problemet!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...