26 juli 2012

Förbjud vräkning av barn!

Antalet barn som lever under utsatta ekonomiska förhållanden blir allt fler i takt med att klyftorna ökar. Barnfattigdomen ökar och står ut som ett utropstecken mitt i välfärdssverige. Barn är fattiga därför att deras föräldrar är det. Och det är tydliga politiska prioriteringar från regeringen som har gjort att det ser ut på det sättet.

Självklart slår den ökande fattigdomen även mot invånarna i Nybro och idag kan man läsa i Östran om hur åtta hyresgäster i det kommunala fastighetsbolaget riskerar vräkning. Bland dessa finns två barnfamiljer. Jag har ju ställt en skriftlig fråga om barnfattigdomen i Nybro och detta visar behovet av ett tydligt barnperspektiv i politiken.

När föräldrarnas fattigdom går så lång att vräkning står för dörren är det ofta barnen som drabbas hårdast när de slits upp från trygghet, kompisar, närhet till skola och dagis. För mig är det helt oacceptabelt att barnfamiljer vräks. Barn ska helt enkelt inte behöva utsättas för att bli utkastade från sitt hem.

Vänsterpartiet anser att det är dags att sätta barnens intresse före hyresvärdarnas och att vräkning av barnfamiljer skall vara förbjudet innan annan god bostad ordnats. Vänsterpartiet har därför motionerat om en ny lagstiftning som förbjuder vräkningar av barn under 18 år. Det är dags att förbjuda vräkning av barn!

Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...