11 juli 2012

Efter Srebrenica - vi får aldrig sluta bekämpa hatet!

Idag är det sjutton år sedan folkmordet i Srebrenica inleddes. Drygt 8000 bosnienmuslimska män och pojkar avrättades bara för att de var just bosnienmuslimer. Det som gjorde folkmordet möjligt var en propagande av samma slag som drev Anders Behring Breivik och som idag, i Sverige, sprids från parlament, på bloggar, vid fikabord och inte minst via sociala medier och kommentarsfält.

I en artikel skriver Expos Alex Bengtsson om detta:
Folkmordet i Srebrenica hade aldrig kunnat genomföras om det inte ackompanjerats av en hatisk nationalistisk och antimuslimsk propaganda. Kunskaperna om Srebrenica kan hjälpa oss att förstå dagens antimuslimska rörelser och de yttersta konsekvenserna av dess propaganda.
Som vanligt när det kommer en artikel som visar på konsekvenserna av hatet mot muslimer så fylls kommentarsfältet av av kommentarer från rasistiska näthatare som spyr ut sin galla över över det mångkulturella samhället i allmänhet och över muslimer i synnerhet. Gång på gång bekräftar de artikelns tes och sprider en liknande propagande aom för sjutton år sedan ledde till massakern i Srebrenica!

Därför får vi aldrig sluta bekämpa hatet!

Linda Snecker har skrivit ett bra inlägg om De näthatande rasisterna & kränkta männen. Läs den!

Bloggat: Annarkia,

Media: SvD1, 2, 3, DN1, 2, 3SR1, 2GP1, 2HD1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Bosna sa...

Mycket bra skriver, Sverige behöver personer som dig!

kommer själv från bosnien och jag känner igen hatet mot muslimer...

lindasnecker sa...

Tack! :D
/Linda

Kaj Raving sa...

Tack Bosna och väl bekomme Linda.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...