16 juni 2012

Vänsterpartiet Nybro: Det är dags att sätta ned foten i heltidsfrågan!

Senast 2014 ska alla anställda inom Kommunal i Nybro kommun erbjudas att jobba heltid. Det menar Vänsterpartiet och lyfter därför frågan i en interpellation i kommunfullmäktige till kommunalrådet Marcus Lund. Som kommunens största arbetsköpare bör vi ta vårt ansvar för ökad jämställdhet och ökad trygghet. Det är dags att sätta ned foten i heltidsfrågan!

Rätten till heltid – och möjlighet till deltid – är en viktig fråga för Vänsterpartiet. Inte minst ur jämställdhetssynpunkt, eftersom fler kvinnor än män arbetar deltid. På riksnivå driver partiet därför på för att lagstifta om rätten till heltid. Även i kommunen har vi drivit frågan under lång tid, dock har gensvaret från övriga partier varit svalt - milt uttryckt.

Men när nu Emmaboda kommun bara häromdagen tog beslut om rätt till heltid för alla kommunalare så är det därför läge att lyfta frågan igen. Vi menar att det måste vara slut med den norm som finns att kvinnor inom vård och omsorgsyrken måste arbeta deltid för att verksamheten ska fungera och gå ihop. Vi vill börja med Kommunals medlemmar eftersom det är där antalet deltider är störst.

Det finns många exempel på att rätten till heltid går att genomföra. Frågan är bara om den politiska viljan finns i Nybro också? Svaret på den frågan får vi förhoppningsvis på måndag.

Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...