19 juni 2012

Fas 3 är fortfarande ett fruktansvärt fiasko

För drygt ett år sedan skrev jag inlägget Fas 3 är helt enkelt ett fruktansvärt fiasko. Ingenting har blivit bättre sedan dess, tvärtom. Ytterligare ett år har alltså gått och fiaskot kvarstår. Trots att riksdagen beslutat om stopp för nya placeringar i fas 3 så placeras drygt 2 000 personer i fas 3 varje månad.
Fas 3 innebär tvångsarbete utan lön, semester eller andra rättigheter. Utifrån det har högerregeringen skapat en marknad där mängder av rättslösa människor utan lön antingen ersätter ordinarie arbetstillfällen eller utnyttjas av allehanda skojarföretag som lever gott på de bidrag man får för att erbjuda meningslösa åtgärder. Hur blir det fler jobb genom att arbetsköparna får bidrag för att ta emot gratis arbetskraft?

Fler jobb blir det givetvis inte, men det har lett till att anordnare som Jobbfabriken kan skratta hela vägen till banken samtidigt som fas 3 nu pysselsätter över 30 000 personer. Det innebär att fas 3 är Sveriges största "företag", större än Volvo, Ericsson och Posten. Alliansens arbetslinje bygger som vanligt på att företagen blir bidragstagare...

... och fas 3 fortfarande ett fruktansvärt fiasko!

Bloggat: Göran, Martin, Annarkia, Alliansfritt,
 
Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...