08 april 2012

Uppropet 2.0 - Solrosuppropet

Stoppa utförsäkringarna – skrota fas 3! Så lyder parollen på uppföljningen av förra årets Påskupprop. Nu har ett år har gått sedan människor runt om i Sverige, Kalmar var inget undantag, samlades i protest mot regeringens utförsäkringslinje.

Under året har regeringens jakt på sjuka och arbetslösa fortsatt. Tusentals sjuka har utförsäkrats och fråntagits rätten till vår gemensamma välfärd. Dessutom har tiotusentals människor tvingats till tvångsarbete utan lön i Fas 3, som har vuxit till Sveriges största arbetsgivare.

Även Fas 3 inkluderas därför i Solrosuppropet, som vill belysa de missförhållanden som tiotusentals människor drabbas av i Sverige idag. Uppropet arrangeras på ett flertal orter runt om i landet i solidaritet med de som får betala priset för regeringens politik. Så även i Kalmar!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

martin sa...

Tog med familjen till Härnösand för att delta, det är några mil från där familjen bor. Men det var ett akut ämne väl värt bensinen, en trevlig familjeutflykt och samtidigt fick grabben lära sig lite om praktisk demokrati.

Kaj Raving sa...

Bra initiativ Martin. Själv tog jag med sonen och stog och huttrade i snålblåsten (kalla högervindar ;)) i Kalmar.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...