06 april 2012

Solidaritet med Cloetta-arbetarna!

Torsdagen den 8 mars fick arbetarna på Läkerolfabriken i Gävle ett beskt besked: Trots miljonvinster till aktieägarna planeras en nedläggningen av att produktionen i Gävle. 150 anställda berörs av nedläggningshotet och som riskerar att mista jobbet för att Cloetta ska kunna göra ännu större vinster genom att flytta tillverkningen till Slovakien.

Utöver fabriken i Gävle så berörs även enheterna i Alingsås och finländska Aura. Det är totalt 345 anställda som förlorar jobbet för att Cloetta inte nöjer sig med en hög vinst. Arbetare ställs mot arbetare för att kunna pressa ner lönerna globalt och göda direktörernas redan feta plånböcker.

I Gävle finns det en stark och stridbar fackklubb som bestämt sig för att kämpa emot nedläggningen. Som arbetare och som en del av arbetarrörelsen så är det självklart att man ställer sig bakom facket och de anställdas krav och uppmanar alla att solidarisera sig med dem.

Er kamp är vår kamp!

Facebookgruppen Läkerolarbetarnas Vänner
 
Bloggat: francesblogg, Lagerarbetarnas Blog,
 
Media: Arbetarbladet, DN,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

Elisabeth sa...

Det borde vara lag på att när fabriker går med vinst skulle arbetarna vara de första att kunna ta över fabrik och produktion i stället för att flytta tillverkning till andra länder.

martin sa...

Elisabeth,
produktiontillgångar bör inte betraktas som egendom vilken som helst. Det är en jävla skillnad på en fabrik och min strumplåda. I det ögonblick man lägger ned en verksamhet så borde man tappa rätten till anläggningarna och maskinerna. Då tar nyttjanderätten över och arbetarna som använder maskinerna kan inte fråntas dem.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...