24 mars 2012

Reinfeldt prioriterar ökad barnfattigdom

Barnfattigdomen i Sverige ökar, det visar återigen Rädda Barnens rapport. 13 procent av alla barn i Sverige, en kvarts miljon, lever i fattigdom. Det är 28000 fler barn än i förra årets rapport.

Detta beror inte på någon slump och det är inte resultatet av någon global finanskris. Det är resultatet av den medvetet förda politik som högerregeringen inledde efter valet 2006. Det är en politik där välfärden raseras för att gynna de rikaste. Det är en politik där de fattigaste får betala priset. Det är en politik som ökar klyftorna i samhället.
Det finns också en grupp som alla säger sig värna men som kanske mer än andra kommer i kläm genom högerns klasspolitik. För när pappan blir sjuk eller mamman blir arbetslös och inte längre vet hur hyran ska kunna betalas nästa månad så är det inte bara de som drabbas, utan i högsta grad även barnen.

Barnen vars föräldrar måste förklara att nya glasögon är en omöjlighet, för att inte tala om semester. Barnen som ”inte vill” gå på klasskamratens kalas, därför att man inte har råd att ta med sig någon present. Barnen som ständigt går omkring med en klump i magen av oro för föräldrarnas ekonomi.

Som MUF-ordförande skrev Reinfeldt boken Det sovande folket. I denna skriver han bland annat följande: "Politiker skapar inga resurser och kan därför inte heller ställa ut löften om resursernas fördelning"

Men politik handlar om prioritering. Och högerregeringen, med Reinfeldt i spetsen, prioriterar konsekvent en politik som ökar barnfattigdomen!

Kaj Raving (V)

Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...