04 mars 2012

Regeringen i vårdbolagens ledband?

Att vårdbolag som Carema och Attendo har ett stort inflytande över regeringens politik är det väl knappast någon som har betvivlat. Och det är givetvis illa i sig. Men att ha VD:n för ett av de största riskkapitalbolagen inom vårdsektorn, Henrik Borelius (för övrigt bror till ex-ministern Maria Borelius (M)), som regeringens rådgivare i välfärdsfrågor - är inte det lite väl magstarkt ändå?

Det undrar vänsterpartiets Josefin Brink också och har därför ställt en skriftlig fråga till socialminister Göran Hägglund (KD) angående detta. Visserligen är det en mer eller mindre uttalad uppgift för Välfärdsutvecklingsrådet, som till största delen består av ledamöter från något vårdföretag eller liknande, att klia vårdbolag på ryggen och underlätta privatiseringen av vår gemensamma välfärd.

Att driva upp värdet på bolag som Attendo inför dess försäljning är kanske inte ett officiellt uppdrag, men när regeringens rådgivare i välfärdsfrågor förespråkar att kommunerna tvingas betala ut högre bidrag till privata vård- och omsorgsföretag så har regeringen en del del att bevisa om det inte ska bli allt för uppenbart att regeringen går i vårdföretagens ledband.

Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...