22 mars 2012

Låtsasliberalerna svek i riksdagen - röstade igenom datalagringsdirektivet

Igår stod riksdagen inför ett val. Ska man fortsätta bygga ett övervakningssamhälle på order av EU? Ett samhälle där alla medborgare står under ständig misstanke och därför måste övervakas, eller ska man välja att inte göra det? Man valde dessvärre det förra! Därför röstades datalagringsdirektivet igenom i riksdagen och de enda partier som röstade mot var Vänsterpartiet och Miljöpartiet.

Direktivet kommer nu att träda i kraft i Sverige den 1 maj i år, trots att det inte fyller något annat syfte än att massövervaka och kränka vanliga medborgarnas mänskliga rättigheter.
- Telekombranschen vill inte ha det, regeringen säger att det inte behövs, ansvarig EU-kommissionär medger att datalagringsdirektivet inte är bra. Då återstår frågan: Vad ska vi då ha masslagring av data till, säger Jens Holm, riksdagsledamot för Vänsterpartiet.
Vänsterpartiet vill ha ett samhälle som präglas av trygghet och individens frihet, inte av ständig övervakning och brott mot mänskliga rättigheter. Sveket från riksdagens låtsasliberaler är stort!

Som väl är så ordnar Ung Vänster kurs i digitalt självförsvar.

Bloggat: Ledarbloggen, Nemokrati, Skriet från Alvmarken, Jens Holm, Jonas Sjöstedt, Ung Vänster,

Media: SvD1, 2, AB1, 2, 3DN1, 2, Ex1, 2, 3, Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , ,

1 kommentar:

martin sa...

Jag tyckte nummerpresetatören till telefonen var en för stor kränkning. Nu installerar jag ett TOR-relay på vårt företags server. Vi kan inte förutse framtiden och hur informationen som samlas om oss och våra anställda kan komma att användas i framtiden. Vi kan inte kontrollera den informationen om oss, så vi får införa andra medel för att kontrollera den. Därför släcker vi ned allt, företagets surfande och nätkontakter blir nu anonyma i så stor utsträckning som är möjlig.

Vill tacka V för att vara det enda konsekvent rakryggiga partiet i Riksdagen vad gäller individuell frihet, rättvisa och jämlikhet. I längden kommer det gynna partiet att stå på medborgarens sida!

Ni har redan fått en medlemsavgift från mig.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...