04 januari 2012

Vänsterpartiet har allt att vinna på att ta tydlig ställning i bemanningsfrågan

Nu närmar det sig. Tidigt imorgon bär det av mot kongressen i Uppsala. För mig personligen är det två saker som känns särkilt betydande och båda ska klaras av på fredagen. Först är det valet till partistyrelse, där jag givetvis hoppas att det går vägen och jag blir invald i partistyrelsen. Senare samma kväll så ska min motion A32, om att förbjuda uthyrning av personal, upp till behandling.

Dessvärre har partistyrelsen avslagit motionen, men jag tror och hoppas att man får bakläxa på det. Förutom att frågan i sig är viktig så tror jag att vi som parti har allt att vinna på att lämna "sosseträsket" där man mest arbetar för att göra usla saker lite mindre värdelösa utan att ens ha ambitionen att nå fram till nåt bra. Låt oss istället ta ett tydligt ställningstagande i den  här frågan och visa att vi faktiskt är ett arbetarrörelseparti som tar ställning för arbetarens rättigheter - inte kapitalets.

Vänsterpartiet är idag det parti som kräver mest långtgående regleringar av bemanningsbranchen, med tydligare reglering som värnar anställningsskydd, kollektivavtal osv. Det är man tydlig med i svaret från partistyrelsen och det är givetvis jättebra. Och Josefin Brinks insatser mot bemanningsbranschen kan nog knappast överskattas.

Men jag, tillsammans med en rad vänsterpartister, varav många fackligt aktiva, anser att detta inte räcker. Vi vill att kongressen ska besluta om att Vänsterpartiet ska verka för att ett förbud mot uthyrning av arbetskraft förs in i svensk lagstiftning. Varför utvecklar jag i motionstexten samt på Barometerns debattsida idag.

Och partistyrelsen håller med om den problemformulering som beskrivs. Dessvärre landar man ändå fel. På två avgörande punkter som jag ser det. Därför avslår man som sagt motionen:
Partistyrelsen håller med motionärerna om problembeskrivningen och ser att det finns ett behov av att gå längre än att bara bekämpa de mest uppenbara missförhållandena som förekommer i samband med in- och uthyrning av arbetstagare. I dagsläget tror dock partistyrelsen att möjligheterna att framgångsrikt driva ett förbud mot hela bemanningsbranschen är starkt begränsade.
[...]
Att ha en fast anställning på heltid i ett bemanningsföretag kan, trots allt och särskilt om de regleringar som Vänsterpartiet föreslår genomförs, vara ett mindre dåligt alternativ än att vara timanställd.
Först och främst: I dagsläget är det dessvärr ganska lite av vår politik som vi har möjlighet att driva igenom. Självklart finns det ingen majoritet i riksdagen för ett förbud idag, men mig veterligen gör det inte det i exempelvis 6-timmarsfrågan heller. Skulle vi bara driva de frågor som vi kan få igenom blev det inte mycket kvar av vår politik. Frågan är ju vad VI, som parti, vill med bemanningsbranschen. Jag hoppas vi vill se ett förbud mot eländet!

För det andra så kan man av svaret uttyda att partistyrelsen ser uthyrning som ett problem främst för den enskilde. Det är i så fall ett stort misstag! Visst finns det många problem med branschen som i sig kunde var grund nog för ett förbud. Många exempel finns på hur inhyrda får sämre villkor, sämre arbetsmiljö eller så tycks inte samma lagar, avtal och regler gälla för ordinarie personal som för inhyrda. Men bemanningsfrågan handlar inte främst om de inhyrdas arbetsvillkor.

Bemanningsfrågan handlar inte heller om enskilda bemanningsföretag, om de är dåliga eller schyssta. I slutänden så handlar det om den urgamla frågan om maktförhållandena mellan arbete och kapital. Och där, i den kampen, är bemanningsbranschen ett effektivt verktyg för kapitalet att dumpa villkoren på arbetsmarknaden och få fram en fogligare arbetskraft. Det är något som alla arbetare förlorar på och vi som arbetarparti har allt att vinna på att ta tydlig ställning i den här frågan.

Det hoppas jag att vi gör på fredag kväll!

Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

martin sa...

Grymt! Jag håller tummarna för dig!

Bemanningsbranchen är definitivt ett strukturellt problem och inte ett problem för enskilda, hur många hundra tusen är fortfarande enskilda fall? Missförhållandena kan man inte komma åt utan att komma åt branschen, för de skyller på varandra, inhyraren skyller villkoren på uthyraren och tvärt om. Då kanske man som Svensk domstol skall säga "tillsammans och i samförstånd", kan vänsteraktivister dömas så, så kan vi se det i samspelet mellan bemanningsbranschen och arbetshyrarna. Jag tar ett exempel:

En nära vän var en av 10 som fick jobba på ett större svenskt företag, företaget skulle reducera till 5 (aldrig tänkt att 10 skulle få jobben), under 3 månader utvärderades de 10 och arbetade med samma arbetsuppgifter. De ställdes emot varandra och gavs poäng dagligen, man fick inte veta exakt vad alla andra hade men man fick veta om man höll eller inte höll måttet. Arbetsmiljön påverkades negativt och den press som de anställda i bemanningsföretaget utsattes för var omänsklig. Min vän klarade inte måttet och som tack för 3 månaders arbete hade han bara en utmattningsdepression som tack. Det tog honom flera månader att återkomma i arbetsfört skick. Allt medan hans familj fick det allt sämre. Han har nu fått en fast anställning och har det bra, så det slutade väl för honom till slut.

Men detta sätt att använda arbetare som förbrukningsvaror och att ställa arbetare emot varandra måste få ett slut.

Att framgångsrikt driva en fråga vet man inte på förhand inom politiken. Om man tänker så här: Kan man framgångsrikt mobilisera folk för frågan eller inte, det är den viktiga frågan. Kan man mobilisera arbetare inom bemanningsbranschen emot densamma? Svaret på den frågan är väl efter bemanningsbranschens PR-fiasko och de kommentarer man kunnat läsa i samband med den, ett rungande JA!

De flesta vill inte jobba i bemanningsbranschen, de flesta vill ha ett riktigt jobb, de flesta vill ha riktiga villkor. I en desperat situation kan man ta en f-skattsedel och annat fiffel som branschen håller på med, men de flesta vill inte bli livegna.

Stå på dig Kaj! Du har skrivit fler bra saker om den branschen och jag tycker att vänstersinnade varit slappa på den punkten, men inte du!

Kaj Raving sa...

Tack Martin för schysst pepp! Och "bra" med en story till. Kanske använder den som exempel vid behov.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...