29 januari 2012

"Guldkorn" på en söndagseftermiddag

Helgen har bjudit på några härliga "guldkorn" som är värda att lyftas särskilt. Som att riskkapitalbolaget Carema Care sparkade ett skyddsombud som påtalade prister i arbetsmiljön. Det är bara åt h-e på så många plan! Samtidigt fortsätter rean på offentlig verksamhet.

Helgen bjöd också på två stora icke-överraskningar i nyhetsform. Att avgöra vilken som var minst överraskande är helt omöjligt att avgöra. Men media har i alla fall rapporterat att det inte finns nån grund för påståendet att skattesänkningarna skapar jobb. Att det däremot skapat en j-a massa elände är lätt att se.

Lika föga överaskande var nyheten om den kanadensiska studien som visar att människor med låg IQ är benägnare att ge efter för rasism och fördomar. Men varför en studie kan man undra? För ärligt talat, det resultatet hade vilken normalbegåvad människa som helst kunnat få fram efter en snabb koll under hashtaggen #svpol på Twitter.

Och på tal om Twitter så var det kul att följa taggen #överklassafari igår och se hur en busslast på klassresa till Solsidan kunde få högern så provocerad att man offentligt visade sitt klassförakt. Sen upprörs överklassen över att klassföraktet möts av klasshat... Så odla ditt klasshat (men hata inte människor).

Och på tal om människor som är distanserade från verkligheten. Igår samlades Kristdemokraterna, fast till extra riksting för att välja en ny partiledare. Ett val som knappast kunde gå fel. För oss i oppositionen vill säga. Möjligen hade resan utför gått lite fortare med sekt-Odell vid rodret. Nu fick Hägglund sitta kvar och administrera utträdet ur riksdagen för partiet. Jag gratulerar Sverige!

Men ärligt talat, är det nån som vet vad poängen är med KD? Inte konstigt att KD-representanter visar sin brunaste sida och förespråkar att svenska medborgare som begår brott ska utvisas. Om barn till invandrare vill säga. Vart då, kan man ju fråga sig? Och varför i h-e har ni inte redan gått med i SD för? Men är det en sammanslagning man väntar på kanske?

Sånt kan man fundera på en söndagseftermiddag...

Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...