10 december 2011

Jonas Sjöstedt blev valberedningens val

Grattis Jonas Sjöstedt, som blev valberedningens val när man idag presenterade sitt förslag till ny partiordförande. Det är ett bra val. Ja, ett utmärkt val faktiskt. Givetvis, kan man också tillägga - eftersom vem man än hade valt så skulle det varit ett utmärkt val. Ett så fördelaktigt läge har nog inget annat parti någonsin upplevt.
Oavsett den slutliga utgången så har denna process och inte minst våra fyra kamraters fantastiska insats betytt oerhört mycket för vårt parti. Men valberedningen ska ha tack för sitt arbete så här långt och har helt rätt när man motiverar valet. Elise Norberg Pilhem, valberedningens sammankallande:
- Jonas är populär. Han åtnjuter stort stöd i partiet, men vi tror att han även har ett högt förtroende bland människor i allmänhet. Vi är övertygade om att han kan öka stödet för Vänsterpartiet hos fler.
Vänsterpartiets motgångar eller framgångar framöver beror knappast på en persons insatser, lika lite som en persons insatser avgjort partiets motgångar och framgångar hittills. Men självklart har partiledaren en betydande roll att spela och om han även blir kongressens val så kommer Jonas kommer att göra det bra. Ensam eller tillsammans med Ulla Andersson eller Rossana Dinamarca.

Med det sagt så måste jag ändå säga att jag tycker att det är tråkigt att Hans Linde nu har avsagt sig sin kandidatur.

Bloggat: Jonas Sjöstedt, Homo Politicus, Tony Rosendahl, Linda Snecker, Rosas Blogg, Jonas Wikström,

Media: Svt, DN1, SvD1, 2, 3, AB1, 2, Ex1, Flamman,

Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...