19 november 2011

Behandla sjukdomen, inte bara symptomen

Upprördheten är stor på många håll efter att det under senare tid blivit väldigt tydligt vad det kan leda till när man släpper in det virus som vinstintresset utgör i välfärden och låter riskkapitalister som Carema ta hand om våra äldre.

Men upprördheten till trots så är det fortfarande bara Vänsterpartiet som vill att man ska ta itu med sjukdomen och kräver att man sätter stopp för spekulation med våra äldres liv och hälsa. Såväl socialdemokrater som moderater fokuserar helt på symptomen och blundar för den sjukdom som man aktivt har spridit. Som en läkare som smittar en patient med hjärninflammation och sen som enda åtgärd rekommenderar magnecyl mot huvudvärken. Att socialdemokraterna möjligen vill ge alvedon istället förändrar knappast något för patienten.

Man måste behandla sjukdomen, inte bara symptomen! Då måste man inse att bolag som drivs för att maximera vinsten har helt enkelt inte i äldreomsorgen (eller vården) att göra. Om man tillåter vinstdrift i välfärden bygger man in drivkraften till vanvård i själva systemet. Därför vill Vänsterpartiet förbjuda vinstdrivande bolag i äldreomsorgen. Det är nämligen det enda botemedlet mot det dödliga viruset!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...