14 oktober 2011

Sosse-sveket är nu officiellt

Jaha, så var sosse-sveket en officiell realitet då. Eller nåja, officiellt för alla utom oss i Vänsterpartiet då. Markus Lund och co har uppenbarligen inte varit så intresserade av att delge oss, de förmenta samarbetsparterna, något av sina planer. Först på söndag ska vi från Vänsterpartiet träffa Markus Lund och Mikael Svanström, sossarnas ordförande. Nåväl, inte för att det har nån större betydelse för vår del. "Hemligheten" har ju varit officiell ett tag nu i vilket fall som helst.

Vänsterpartiet har nu tillsammans med S och MP lagt fram fem gemensamma budgetar. I valet var förutsättningen som väljarna fick i praktiken ett fortsatt rödgrönt styre. Sossarna blev valda på ett vänstermandat (hur vänster nu sossarna kan förväntas var, men det är en annan fråga) och retoriken man gick till val på var klart vänsterorienterad, även om det i dagens politiska klimat inte behövs så mycket för att låta radikal.

Men nu när Markus Lund tar över så bemödar man sig alltså inte ens om att försöka upprätthålla en socialistisk fasad. Istället tar man ett tydligt och rejält kliv högerut för att bli hangarounds till det fackföreningsfientliga och nyliberala centerpartiet. Nu fick man visserligen nobben från sin förmenta samarbetspartner, men man kommer ända att avsluta samarbetet med Vänsterpartiet. Allt för att slippa bedriva vänsterpolitik.

Jag hoppas att väljarnas dom blir hård efter det här sveket från sossarna!

Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , , ,

3 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

Nåja, en tröst i bedrövelsen är ju din nominering till PS.

Kaj Raving sa...

Så kan man ju förstås se det =)

Fast jag vet inte om bedrövelsen är så stor. Jag såg inte direkt fram emot att samarbeta med ett parti som så tydligt gått så långt högerut.

Nicklas Eriksson sa...

Mja, vi i Socialiska Partiet har känt till sossarnas svek en stund vi med...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...