17 oktober 2011

Låt Ganna stanna i Sverige!

Sverige har fått ett rasistiskt parti i riksdagen. Det är illa nog, men det värsta är om andra politiska partier så sakterliga tar över deras politik. Eller "stoppar SD från att få inflytande", som miljöpartiet motiverade sitt legitimerande av regeringens utvisningspolitik med. Man har nu ställts sig bakom en politik man kritiserade fram till valet.

Det är en politik som som just nu betyder att 91-åriga Ganna, dement, svårt synskadad och med hjärtproblem, ska utvisas till Ukraina imorgon. Ensam och utan någon som kan hjälpa henne på plats. Fast problemet är inte detta enskilda fall även om det är skamligt nog. Problemet är att svensk asylpolitik är just så vidrig idag att vi utvisar människor i strid mot både FN, Amnesty och Europadomstolen.

Jag hoppas Ganna får stanna i Sverige, men oavsett utgång så skäms jag över svensk asylpolitik!

Media: Ex1, 2, 3, AB1,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

12 kommentarer:

Grekisk. sa...

Kaj, jag är av invandrarbakgrund och röstade inte på SD men jag kommer göra det vid nästa val. Likaså min familj och även min farförälder kommer göra det. Vi alla är trötta på den kostsamma och enorma invandringen vi har, främst den muslimska sådana och den Somaliska där personerna inte respekterar vår kultur och värderingar och dem flesta jobbar ej. SD är INTE ett rasistiskt parti, är jag rasist för att jag ogillar islam/mångkultur/politisk korrekthet? Svar nej! SD är kritisk mot invandringen/islam/dem låga fängelsedomarna mm.. Snälla, kalla inte SD för rasister för du ljuger för dig själv.

Annars är detta ett mycket tragiskt fall där jag verkligen hoppas att flygpiloten vägrar ta emot henne och att många demostrerar mot detta!

Kaj Raving sa...

SD är ett rasistiskt parti på samma grund som du uppenbarligen vilar på, eftersom du uttryckligen ogillar muslimer och mångkultur - just för att det handlar om muslimer och mångkultur. Dessutom bygger man sin politik på myter om invandringen/islam/dem låga fängelsedomarna mm, vilket du uppenbarligen okritiskt köper...

Anonym sa...

Och hur mycket har hon betalt i skattepengar under sitt yrkesverksamma liv? Kan hon försörja sig på den pension hon får från Ukraina (tror inte det, men visa mig gärna om hon kan försörja sig själv).

Vi kan inte ta in alla åldringar från hela Europa, bara för att de skulle ha det bättre i Sverige! Att ta in gamlingar som redan är i pensionsåldern är ju det dummaste man kan göra. En garanterad nitlott, bara utgifter och ett försörjningsansvar för någon som inte har arbetat ett enda år och inte betalt in en enda krona till pensionssystemet!

Och pensionerna som redan nu är låga, hus påverkas de, om vi ska ta in människor som inte betalt en krona till att leva av potten som andra har betalat in till?

Anonym sa...

Jag är också invandrare och Sverigedemokrat, så du kan lägga ner ditt 'rasistprat' redan nu. Vi är inte rasister.

Självklart är detta fallet tragiskt och hoppas innerligt att hon får stanna; Glöm dock inte bort att denna dam, med Sverigedemokraternas politik, hade fått stanna i Sverige.

Ditt sätt att 'skriva & argumentera' påvisar verkligen hur lite koll du har vad gäller SD och dess sympatisörer.

Kaj Raving sa...

Anonym 00.27: Så människors värde är bara någonting som kan räknas i pengar? Fräscht ställningstagande, men ett inte helt ovanligt ställningstagande från högern, särskilt inte när den dessutom är rasistisk.

Kaj Raving sa...

Anonym 01.55: Att du är invandrare förhindrar dessvärre inte att du är rasist. Invandrare är människor som alla andra (hear, hear SD!) och idioti har ingenting med ursprung eller hudfärg att göra...

Anonym sa...

Flygbolaget har ingen anledning att vägra transporten, poliserna som administrerar utlämningen kan sätta på hand och fotfängsel, transportblöja och spottmask. Med lämplig sedering går förrättningen sedan att utföra utan risk för flygplanet.

Anonym sa...

Jag är aktiv inom SD. Jag anser att det är djupt inhumant att utvisa Ganna till Ukraina.

Jag tycker det är särskilt stötande då samtidigt krigsförbrytare släpps in i landet.

Islam: De som uppträder korrekt mot kvinnor och inte kastar sten på hundar eller utövar andra märkliga sedvanor respekterar jag naturligtvis.

Min hustru är från Laos och är buddist. Hon uppskattar inte vad militanta muslimer gör mot buddister.

Stellan Bojerud
fd riksdagsledamot (SD)

Kaj Raving sa...

Sverigedemokrater: De som uppträder korrekt mot kvinnor och inte kastar sten på hundar eller utövar andra märkliga sedvanor respekterar jag naturligtvis. Och om de inte förespråkar en rasistisk politik förstås... Ooops, blev visst inga kvar...

Men jag kan konstatera att jag inte tycker om vad militanta svenskar gör mot muslimer (eller homosexuella, antirasister och andra...).

Anonym 01.55 sa...

Så du menar att jag hatar min svarta hy och alla andra som har det? Hade det varit fallet hade jag tagit livet av mig, och om jag hatar vita hade jag väl aldrig varit SD.

Du hatar nazismen lika mycket som nazisterna t.ex. hatar islam. Du sprider lika mycket hat som dem gör, och du gör skillnad på folk och folk precis som dem gör. Pest eller kolera.

Du kallar dig för 'Socialist, Feminist, Humanist, Vegan & Vänsterpartist'. Du är inte något annan än en extremist med oerhört verklighetsfrånvarande åsikter.

En vacker dag kommer du förstå hur vi tänker och varför, det kommer kanske dröja några år, men det kommer.

Som tur är finns SD med varken rasistiska eller nazistiska åsikter.

Ida sa...

Blir mörkrädd när jag läser kommentarerna här.. Konstigt att någon som är så säker på sin sak ändå inte vågar stå för det. En anonym kommentar är för mig värt noll.

Dock verkar det som att kvinnan fick stanna i Sverige i alla fall och det är väl en liten delseger i alla fall. Även om mycket finns kvar att göra..

Kaj Raving sa...

Visst blir man mörkrädd Ida. Men anonyma rasister göre sig icke besvär här längre. Jag hoppas jag slipper börja moderera kommentarerna också.

Hur som helst så är det glädjande att hon får stanna åtminstone ett tag till att börja med.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...