28 september 2011

Stort sossesvek på gång i Nybro?

Har vi ett rejält sossesvek på gång i Nybro kommun i och med att Markus Lund återvinns på kommunalrådsposten efter Inger Rydbrink? Är det rättning höger och nyliberalt mys med centern som gäller för socialdemokraterna i Nybro kommun nu?

Tja, enligt Barometern-reportern som ringde mig tidigare idag och enligt P4 Kalmar så är det otvivelaktligen så att sossarna har spelat under täcket med oss, och inte minst sina väljare, ett tag nu. För till oss i Vänsterpartiet har man fortfarande inte krystat en stavelse om att man vill slopa det samarbetsavtal som jag och sosseordföranden Mikael Svanström, m.fl, har signerat.

Och ville man bryta samarbetet så vore det onekligen klädsamt om man yppat det för oss först, samarbetspartnern, innan det kom ut i media. Nu känns det mest som om de agerar som tonårskillen som är så rädd att tala om att han vill göra slut att han istället ändrar sin facebookstatus. Bara pateteiskt med andra ord...

Kanske är det så att sossarna letar efter ett samarbete som ligger närmre deras ideologiska riktning som den ser ut under Markus ledning. Det stora sveket blir då gentemot de S-väljare som med en röst på socialdemokraterna trodde att man skulle få ett något sånär rödfärgat styre av kommunen och istället får se "sitt" parti hamna i knät på det parti som håller den nylibarala fanan allra högst.

Men kanske är man i Nybro bara lite ivrig att följa den högersväng man driver på central nivå? Nåväl, om detta vet jag alltså ingenting ännu, men förhoppningsvis så vågar så småningom någon sosse ta bladet från munnen och ge oss och väljarna besked om ifall socialdemokratin i Nybro ska kliva på centerns nyliberala tåg eller inte...

Några sossebloggar som kan vara läsvärda i samanhanget är Görans Hwad vilja Socialdemokraterna med a-kassan?, samt Björns Waidelich kan hålla tRUTen om RUT!

Media: AB, DN1, 2Svt, DI1, 2, Ex1, 2,
Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...