23 augusti 2011

Socialdemokraterna byter fot om Euron

Äntligen tycks det som om socialdemokraterna kommit till insikt om att det kanske inte är en så bra ide att kliva på den grundstötta gamla skorv som eurozonen visat sig vara. Partiets ekonomisk-politiska talesperson Tommy Waidelich har på Europaportalen avskrivit en svensk Euro-anslutning, åtminstone under hans livstid:
Mitt under eurons svåraste kris kastar den svenska socialdemokratin i handduken i eurofrågan. Från att 2003 aktivt stått på jasidan för ett svenskt inträde i eurosamarbetet säger nu partiets ekonomisk-politiska talesperson Tommy Waidelich (48) att ett svensk euromedlemskap inte är aktuellt under hans livstid.
"Skräckpropaganda" hävdade det politiska etablissemanget när de fick stryk i folkomröstningen -03. Sedan dess har Nej-sidan i valet sig ha rätt i alla sina värsta farhågor. Euron förvärrar och sprider ekonomiska kriser och är alltså en del av problemet - inte av lösningen!
Men, bättre med en sen insikt än ingen alls. Så även om Tommy Waidelich inte har kongressen med sig ännu så tror jag väl knappast att det kommer att höras så många röster emot från S-håll. Till och med folkpartiet har ju vett nog att hålla låg profil i Euro-frågan just nu.

Lästips: Micke är trött på kommunalrådet(s) fjäskande för hovet, Emil kommenterar centerns vandring högerut,  Göran kommenterar LO:s avtalsplattform och Peter har skrivit poetiskt om vilken riktning socialdemokraterna egentligen ska hålla,

Media: Arbetarbladet1, 2,
Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

Jan Wiklund sa...

All heder åt en politiker som låter verkligheten väga tyngre än prestigen!

Kaj Raving sa...

Absolut!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...