17 juni 2011

Regeringen håller fast vid utförsäkringslinjen

Det blev inget stopp på utförsäkringarna som de rödgröna hade begärt. Den samlade högern valde återigen att envetet hålla fast vid den inhumana utförsäkringslinjen. Reinfeldt och c:o kommer alltså även fortsättningsvis att tvinga ut tusentals sjuka människor i otrygghet för att finansiera regeringens skattesänkningar.


Sjukförsäkringen borde finnas till som ett skyddsnät för att alla ska kunna känna sig trygga med att tillvaron inte behöver krascha mer än nödvändigt vid sjukdom eller skada. Men istället för ett skyddsnät så har vi fått en ättestupa i form av en utförsäkringskedja med rigida kollektiva tidsgränser för hur länge du får vara sjuk.

Riksdagens socialförsäkringsutskott ställer visserligen sig dock bakom två av de tre förändringarna i sjukförsäkringen som Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet hade begärt, vilket förvisso är positivt. Det gör ju att nollklassade får tillbaka sin sjukförsäkring och att de som varit sjuka i ett halvår inte ska behöva söka jobb på en påhittad arbetsmarknad. Men de rigida tidsgränserna håller regeringen, med sd:s hjälp, fast vid.

Och sjukdom försvinner inte för att den förbjuds och ingen blir friskare av att man sparkas ut från sjukförsäkringen och hamnar sist i kön av arbetslösa. Det har bara ökat klyftorna och har tvingat in nya grupper i socialbidragsberoende och fattigdom.

Istället för att hålla fast vid rigida tidsgränser måste man givetvis göra individuella bedömningar. Men högerregeringen fortsätter istället att sparka på den som redan ligger med synsättet att de bara är lata och arbetsovilliga, så om de bara straffas tillräckligt hårt så kommer de att skärpa till sig och skaffa sig ett jobb.

Så ser det ut när man låter vinstintresset och egenintresset styra Sveriges utveckling istället för omtanke och solidaritet.

Bloggat: Ni lyssnade inte på remissinstanser när nya sjukförsäkringen infördes, Borgarna förhalar beslut, Sjuka sjukförsäkringen måste förändras och det nu, Kristersson...,

Media: SR1, AB1, 23, 4SvD1, 2, 3, 4, 5Ex1, 2, DN1, LO-tidn,
Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det är inget trolleri som gjort oss "friskare" utan ofta rena nazist fasoner där unga tjejer har fått jobb på fk och som tror att de är duktiga för att de kan TA IFRÅN FOLK sin sjukpenning m. hj. av nazistiska förhör. Denna regering borde passa sig väldiggt nogrannt nu. Det verkar som om kommunister har tagit kontroll på fk och deras strategi är att offra svenskar för att bränna den sittande regeringen. fk har själva valt att bli en kriminell organisation därför måste de själva övervakas / kontrolleras med rigorös punktlighet. Det är en myndighet som, precis som nazisterna har fullständiga befogenheter att mörda människor.De kan inte hantera sitt uppdrag. De vill att någon ensamvarg ska bli stortokig på dem och gå dit för att döda personal eller spränga dem i luften så att de (fk) ska kunna gråta ut på ngn sjaskig åklagares axel. De är kriminella helt enkelt och bäst vore det om de tog ifrån alla sina rättigheter så att vi kan lägga ned "myndigheten" en gång för alla.

Monica/handbruten sa...

Det är för jävligt, rent ut sagt, att inte regeringen lyssnar på folket. Varför i helvete har det blivit så här? Sjuka som inte kan arbeta, måste göra det ändå... Men hur går det ihop? Inte alls. Självmord, hemlösa och bortglömda blir resultatet. Tur att jag är gammal så jag snart slipper detta elände. Tack för ordet!

Kaj Raving sa...

Anonym: Jag kan ha förståelse för den frustration du uppenbarligen känner, men att uttrycka sig som du gör är ändå inte helt ok. Både AF och FK får faktiskt sina direktiv från regeringen.

Kaj Raving sa...

Ja, visst är det för jävligt Monica.

Maria sa...

Undrar hur regeringen kan fortsätta att leva i overkliga livet och inte fatta nånting av verkligheten alls och hur är det möjligt att svenska folket två gånger röstar fram en regering där de är så verklighetsbefriade och okänsliga för sina medborgare? En regering som vägrar lyssna, som saknar all empati för sjuka, som straffar människor för att de blivit sjuka och tvingar dem att sälja sitt hem för att kunna få försörjningsstöd när de inte klarar av att arbeta för att de är för sjuka..

Linda Åberg Luthman sa...

Ja, myndigheterna är ju bara lydiga soldater som utför den nazistiska politik som förs i regeringen. Fascismen är återinförd med hjälp av nyfeodalismen. Sittande regering VILL HA FATTIGHJON.Och sittande regering skulle hoppa av glädje om alla arbetslösa och sjuka nu försvann "på naturlig väg" i en rasande fart!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...