25 juni 2011

New York säger ja till samkönade äktenskap

Man får gratulera alla väntande homosexuella i USA:s delstat New York som nu får lov att gifta sig. Detta efter att senaten där med knapp majoritet – 33 för och 29 emot – godkände förslaget om att samkönade par ska få ingå äktenskap. På tiden kan man tycka, men i ärlighetens namn så har vi inte haft en könsneutral äktenskapslagstiftning i Sverige så pass länge att vi kan slå oss för bröstet för det.

Dessvärre så ger sig inte homohatarna utan kamp och på många ställen har man inte kommit så långt som i New York. I majoriteten av USA:s stater så är det tyvärr fortfarande inte tillåtet för samkönade par att manifestera sin kärlek genom att ingå äktenskap, utan man slåss för att behålla sina diskriminerande lagar.

Och i majoriteten av länder världen över ser det likadant ut. I många länder diskrimineras homo- och bisexuella öppet. I många länder är det till och med fortfarande förbjudet att vara homosexuell. Men kärlek kan helt enkelt inte lagstiftas bort och homosexuella blir knappast hetero bara för att de inte får visa sin kärlek till en person av samma kön. Jag undrar när alla ska förstå det?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...