08 juni 2011

Nej, Fas 3 behövs verkligen inte!

Nej, Jan R Andersson (m), Fas 3 behövs inte, även om du gärna står i första ledet för att försvara vad som i praktiken handlar om en modern form av rättslöst slavarbete istället för att skapa riktiga jobb.

Istället för en arbetsmarknadspolitik som skapar jobb har moderaterna skapat en marknad där mängder av rättslösa människor utan lön antingen ersätter ordinarie arbetstillfällen eller utnyttjas av allehanda skojarföretag som lever gott på de bidrag man får för att erbjuda meningslösa åtgärder.

Vänsterpartiet tar avstånd från allt tvångsarbete utan lön, semester eller andra rättigheter och vill därför givetvis helt avskaffa Fas 3. Fas 3 har inte det minsta att göra med jobb eller utvecklingsgaranti - utan är enbart ett fruktansvärt fiasko som inte hör hemma i arbetsmarknadspolitiken.

Vad som behövs är åtgärder för verkliga arbeten för att de tusentals människor som idag utnyttjas som obetald arbetskraft ska kunna hitta tillbaka till arbetsmarknaden. Satsningar som de som Vänsterpartiet har presenterat, med utbildningssatsningar, lärlingsanställningar och övergångsjobb med kollektivavtalsenlig lön, reserverade för arbetslösa som varit anvisade till Fas 3.

Så nej, Jan R Andersson (m), Fas 3 behövs verkligen inte! Fas 3 är en åtgärd som i grunden är förkastlig. Men i borgarnas föreställningsvärld finns uppenbarligen inte alternativet att sluta upp med förnedringen av de arbetslösa.

Kaj Raving (V)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

5 kommentarer:

kråka sa...

Kaj, jag håller med dig till 100%, tvångsarbete hör historien till. Och inte ens då var det särskilt trevligt.

Man förstår varför de nya moderaterna internt kallar Fas 3 för "den slutgiltiga lösningen"...

Kaj Raving sa...

Jo, fas 3, och dess anhängare, kan ge rysningar på många sätt... hua!

Anonym sa...

Idag är det en Fass 3 mässa i Malmö Kungsgatan 6 klockan 13.30-15 Som slav är jag tvungen och gå dit och visa upp mig för tilltänkta slavägare. Man kommer att bjudas ut till hugande spekulanter som får betalt för att ta emot en eller flera slavar.Är det inte dags att sätta stopp för denna moderna borgliga slavhandel?

Kaj Raving sa...

Jo, det är definitivt dags!

Slavepoet sa...

http://slavstugan.wordpress.com/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...