05 juni 2011

Kändisar med koll och politiker utan

Den amerikanska politikern Sarah Palin visar återigen att hon inte har koll på verkligheten. Fast som kristen högerpolitiker är det väl kanske en förutsättning och inte en brist... Annars är väl risken stor att man kommer fram till slutsatsen att man vill lägga ner sig själv...

Nåväl, det finns andra som har betydligt bättre koll på verkligheten. Därför förespråkar ett gäng kändisar idag på Aftonbladet debatt att man ska dra ner på konsumtionen av kött genom att göra en dag i veckan köttfri. Det är givetvis ett strålande initiativ, inte minst med tanke på att köttkonsumtionen fyller Östersjön med skit och andra miljöaspekter.
Maten står för hela 25 procent av svenskens utsläpp av växthusgaser. Det är nästan lika mycket som utsläppen för resor som står för, knappt 30 procent. Enligt Naturskyddsföreningen är den absolut viktigaste klimatgärningen du som enskild individ kan göra att dra ner på konsumtionen av kött. Det är vad vi väljer att äta som spelar roll för klimatet och miljön, inte hur maten har producerats eller transporterats.
Bloggat: Alltid rött, Badlands Hyena,

Media: DN1, AB1,
Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , , ,

12 kommentarer:

snawitz sa...

Hur många i USA har överhuvudtaget koll på någonting

Berit sa...

Alla i Sverige har ett ansvar för miljön,utsläpp av växthusgaser och för djurhållningen!
Inför en köttfri dag/vecka överallt i alla kommuner och kommunala inrättningar,familjen,vännerna och arbetsplatserna!

Kaj Raving sa...

Det vore en bra början Berit.

Anonym sa...

Han har varnat britterna för britterna fångade han när han gjorde sin ritt och då sa han till britterna om det amerikaner som väntade in de.. läs på istället att upprepa lögner från en journalist till en annan.. Journalister idag är lika kompetenta som en Paris hjul.. Tyckte du Kaj skrev något om att ha koll

Kaj Raving sa...

Anonym: Det kan nog vara så att du har procucerat den mest förvirrade kommentaren hittills på den här bloggen...

Anonym sa...

Du hänvisade i länken att Palin inte har koll , men det visade sig att hon hade det och hon pratade sanning, det är alltså du som inte har koll utan upprepar en dumhet någon annan journalist har sagt.. På tal om att ha koll och inte ha koll.

Kaj Raving sa...

Anonym: 1. Var har det visat sig att hon har koll? Det jag har sett har visat på motsatsen.

2. Jag är inte journalist.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Här läs http://www.bostonherald.com/news/us_politics/view/2011_0606you_betcha_she_was_right_experts_back_palins_historical_account/

Anonym sa...

In fact, Revere’s own account of the ride in a 1798 letter seems to back up Palin’s claim. Revere describes how after his capture by British officers, he warned them “there would be five hundred Americans there in a short time for I had alarmed the Country all the way up.”Boston University history professor Brendan McConville said, “Basically when Paul Revere was stopped by the British, he did say to them, ‘Look, there is a mobilization going on that you’ll be confronting,’ and the British are aware as they’re marching down the countryside, they hear church bells ringing — she was right about that — and warning shots being fired. That’s accurate

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Kaj Raving sa...

Håll dig till ämnet om du ska kommentera här. Vill du ha ett klotterplank för diverse rasistiska utläggningar så får du vända dig till Flashback eller nåt.

När det gäller Palin: Inte för att jag bekymrar mig tillräckligt mycket för att leta utländska källor, men vad är det som säger att just dina mediakällor är rätt och alla andra fel?

För övrigt är Palin bara en kristen högerpolitiker bland en massa andra i USA (och Sverige), bara med det tillägget att hon har ett visst underhållningsvärde eftersom hon hasplar ur sig grodor med jämna mellanrum.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...