02 maj 2011

Vinstintresset har inte i skolan att göra!

Kanske har investerat i friskolor?
Vår gemensamma välfärd privatiseras i ökande takt. Regeringens privatiseringsiver har lett till att riskkapitalbolag idag tar över alltmer av skola, vård och äldre- och barnomsorg. Det betyder att det som borde vara vår gemensamma välfärd blir till vinstmaskiner för privata intressen.

I stället för att gå till det gemensammas bästa så går våra skattepengar rakt ner i fickanriskkapitalister och hamnar som vinster i olika skatteparadis.

Skolan var det första området som drabbades av privatiseringsvågen. Det tog ett tag innan riskkapitalbolagen på allvar upptäckte den lönsamma marknaden men nu har man insett att man kan tjäna miljarder på svenska barns skolgång. Nu dränerar vinstintresset den svenska skolan med minskade resurser, ökad segregation och sjunkande resultat som följd. I högersverige har svenska elever blivit en handelsvara bland andra.

En god välfärd är det effektivaste sättet att jämna ut skillnaderna i samhället. Att privatisera välfärden är det effektivaste sättet att öka klyftorna. Därför vill Vänsterpartiet självklart förhindra privatisering och förhindra att skattepengar tas ut som vinst av privata företag som äger skolor. Vi menar att det inte är skolbolagens jakt på vinst som ska styra skolan utan elevernas behov. Därför borde bara icke-vinstdrivande företag få driva skolor.

Vinstintresse har helt enkelt inte i vare sig skolan eller välfärden i övrigt att göra!

Kaj Raving (V)

Lästips: Linda om invigningen av de nya sjukhuslokalerna i Västervik, Nicke, Jöran och Leine om 1a maj, Ilse-Marie om att Moderaterna ljuger istället för att lyssna och Göran om hämnd

Media: AB1, 2, Skånskan,
Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...