02 maj 2011

Politik för minskade klassklyftor

Vänsterpartiets ekonomiske talesperson Ulla Andersson presenterade idag partiets vårbudgetmotion med en politik för välfärd, rättvisa och minskade klassklyftor. Det innebär bland annat gratis glasögon till alla barn upp till 16 år!
- Vi presenterar idag den offensiva ekonomiska politik som lyser med sin frånvaro i Sverige, nämligen en politik som bygger på insikten av att göra nödvändiga samhällsinvesteringar för att få en bättre välfärd och fler i jobb. Regeringen har misslyckats med det man sagt är den viktigaste uppgiften för den ekonomiska politiken, nämligen målet om full sysselsättning. Vänsterpartiet vill med den här skuggbudgeten visa att en stark välfärd bidrar till fler jobb och ökad jämställdhet säger Ulla Andersson.
Det görs också klart att rut ska bort, istället satsas på 15 000 platser för barnomsorg på obekväm arbetstid:
Avdraget för hushållsnära tjänster, rut, som enligt Ulla Andersson är en subvention till ”dammråttorna på Östermalm”, avskaffas. Pengarna går till 15 000 platser, på obekväm arbetstid, inom barnomsorg.
Detta till skillnad från MP som fortsätter högersvängen och vill behålla överklassbidraget även om man väljer att följa i Vänsterpartiets spår på andra områden.

Sedan tidigare har Lasse också gjort klart att Fas3-slaveriet ska bort och ersättas av 10.000 heltidsplatser i stat, landsting och kommuner. Dessutom ska sjuksköterskor ska kunna gå specialistutbildning med 80 procent av sin lön.

Media: LO-tidningen, DN1, 23, SvD1, 2, 3, Svt, Dagens Arena, RoD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...