28 maj 2011

Fyra år då jämställdheten drivits bakåt

Idag är det jubileum på bloggen. Det är nu fyra år sen jag skrev det första inlägget här. Lönegapet mellan kvinnor och män måste täppas till! var rubriken då. Glädjande nog kan man nu konstatera att löneklyftan mellan kvinnor och män har fortsatt minska sedan dess, även om det går långsamt. Mest har lönerna utjämnats mellan arbetare i privat sektor bland annat på grund av särskilda kvinnolönssatsningar.

Värre är det att vi har har en regeringen som för en politik som gynnar män före kvinnor. Eftersom 56 % av inkomstökningarna från regeringens skattesänkningar har tillfallit männen så spelar det mindre roll att skillnaderna i lön minskar.
Inkomstsklyftorna mellan män och kvinnor ökar likväl när kvinnorna har fått betala för männens skattesänkningar. Skillnaden mellan kvinnors och mäns inkomster är nu över 1000 kr större per månad än när regeringen tillträdde. Så nu, efter fyra år så kan jag tyvärr bara konstatera att att högerpolitiken satt sina spår, även på jämställdheten. Det är fyra år då jämställdheten drivits bakåt!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...