10 maj 2011

Barnfattigdom handlar om politiska val

Att barnfattigomen ökar är givetvis inte någon slump. Det handlar om politiska val - exempelvis minskad barnfattigdom eller sänkt skatt, då de 15 miljarder som enbart det sista sobbskatteavdraget kostar skulle räcka till att avskaffa barnfattigdomen. Men regeringen under Reinfeldt har gjort valet att ha skattesänkningar för de rikaste som främsta, och egentligen enda, prioritering.

Man behöver inte vara nationalekonom för att inse att pengarna som då försvinner ner i fickorna på överklassen måste tas någonstans ifrån. Någon måste betala för skattesänkarkalaset och högerregeringen har beslutat att de som ska betala är de som redan är mest utsatta.

Barnfattigdom handlar om politiska val. Högerregeringen har valt en politik som drar isär Sverige och skapar djupa klyftor. En politik som slår extra hårt mot ensamstående föräldrar, sjuka och arbetslösa. En politik som leder till ökande barnfattigdom.

Vi i Vänsterpartiet väljer att driva en politik för minskad barnfattigdom. Rätt till heltid, stärkta socialförsäkringar, höjt underhållsstöd och bostadsbidrag, läxläsning i skolan, förbud mot avgifter i skolan, gratis glasögon till alla barn och förbättringar för ensamstående föräldrar är åtgärder som vi vill se för att hålla ihop Sverige och minska klyftorna. Så ser vårt val ut...

Bloggat: Mitt i steget, Svensson, Röda Berget,

Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...