23 april 2011

Skamligt av IF Metall att inte stödja Påskuppropet!

Än en gång har jag tyvärr fått anledning att fundera på vad f-n förbundsledningen i mitt kära förbund, IF Metall, sysslar med egentligen. På måndag är det som bekant manifestationer runt om i landet som anordnas av ett obundet nätverk av en rad olika aktörer under namnet Påskuppropet. En lång rad organisationer från skilda delar av samhället ställer sig också bakom uppropet. Så också en rad fackliga organisationer.

Därför uppmanade jag givetvis IF Metall att göra detsamma. Inte minst för att många av förbundets medlemmar drabbas hårt av regeringens utförsäkringskedja. Man kan undra vad är det för agenda man representerar när man nu har bestämt sig för att vägra ställa sig bakom uppropet? Den osedvanligt kassa motiveringen att "Vi känner att vi har för lite information om vilka som ligger bakom." gör knappast agerandet mindre skamligt. Vad är det för information man måste ha som exempelvis LO klarar sig utan?

Att ställa sig bakom ett upprop som kräver en förändring av något som drabbar många redan utsatta medlemmar extremt hårt borde väl inte vara så svårt. Som Wanja Lundy-Wedin skriver:
I ett välfärdsland som Sverige måste människor ha rätt att känna ekonomisk trygghet vid sjukdom.
Det borde väl inte vara så svårt att ställa upp på? Men för IF Metalls förbundsledning är det uppenbarligen kontroversiellt, trots vad man säger annars. Glädjande är att förbundsledningens inställning inte är allenarådande inom förbundet. Här i Kalmar kommer exempelvis Kalmarsundsavdelningens ordförande Peter Danielsson att ställa upp som en av talarna när Påskuppropet har sin manifestation på måndag. Heder för det!

Avslutningsvis så vill jag uppmana alla medlemar i IF Metall att strunta i förbundledningen och istället följa Peters exempel och gå man och kvinna ur huse för att protestera mot regeringens utförsäkringslinje.

Uppdatering: Även handikappförbunden har anslutit sig till Påskuppropet.

Bloggat: Göran, Stardust,

Media: AB, HD, Folkbladet, Bar, Dagen,
Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Förbundsledningen vill väl inte stöta sig med Svenskt Näringsliv. Skymfade ,orättfärdigt behandlade medlemmars intresse verkar ligga långt ner på prioriteringlistan.

Sture Nilsson

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...