11 april 2011

Sd - en del av högeretablissemanget

Jonas Sjöstedt skriver idag bra i Aftonbladet om hur sverigedemokraterna låtsas vara folkliga företrädare som står upp mot eliten, trots att de själva i högsta grad samtidigt är en del av samma elit.
Jimmie Åkesson försöker framstå som en folkets företrädare mot eliten. Men själv har Jimmie aldrig haft ett riktigt arbete. Efter akademiska studier i Lund gick han rakt in i yrkespolitiken. Som partiledare i SD har han inte nöjt sig med lönen som riksdagsman. Med det extra arvodet från partiet tjänar han strax under 100 000 kronor i månaden. Hans egen flickvän har fått jobb på riksdagsgruppen, oklart med vilket lön. Det är kanske inte så konstigt att Jimmie Åkesson stödjer den borgerliga politikens alla skattesänkningar för de rikaste, de tjänar han själv många sköna tusenlappar på.
Och mycket riktigt så stödjer sd i princip alltid den borgerliga regeringen i dess skattesänkarpolitik. Egenintresset är uppenbarligen starkt, även när man låtsas vara "en man av folket".

Läs hela Jonas inlägg här: SD – en del av eliten

Media: DN, Nyheter24, Ex,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

11 kommentarer:

Patrik, Ängelholm sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Kaj Raving sa...

När du lyckas hyfsa språket är du välkommen att kommentera igen Patrik.

Patrik, Ängelholm sa...

Jag använde inget ohyfsat språk, men framförde säkert åsikter som du inte tyckte om. Vänstern har väl aldrig varit särskilt blyga vad gäller att tysta kritik från oliktänkande?

Kaj Raving sa...

Det var uppenbarligen ett känsligt faktum för dig, att sd i allmänhet och Åkesson i synnerhet tillhör etablissemanget. Jag förstår att det är därför du nu använder "jag använde inget ohyfsat språk" på samma sätt som sd:are i allmänhet brukar använda "jag är inte rasist"...

Patrik, Ängelholm sa...

Hur skulle SD kunna tillhöra etablissemanget, när etablissemanget inte vill ha med partiet att göra?

"Jag är inte mentalsjuk" hjälpte f.ö. inte som argument i gamla kommunistSovjet heller. Männen i de vita rockarna kom ändå.

Här är inlägget du censurerade, om du nu vågar låta ev. läsare bilda sig en egen uppfattning?
http://www.picpaste.com/raving1-9aJynjkc.png
(jag skrev "skithus"... det var kanske det som var det ovårdade språket? :) )

Patrik, Ängelholm sa...

Länken blev fel. Här:
http://www.picpaste.com/raving1-8QPR5cyN.png

Kaj Raving sa...

Som du ser så släpps kommentarerna igenom när du hyfsar tonen lite. Det här är inget allmänt forum där man kan vräka ur sig vad som helst, utan vill man kommentera här så får man hålla sig till en nivå som jag tycker är acceptabel. Ok?

För övrigt så har det knappast någon betydelse vad övriga etablissemanget tycker om sd, när ni själva gör allt för att tillhöra det (utom i retoriken då givetvis).

Patrik, Ängelholm sa...

Hmm... men status just nu är ju faktiskt att du publicerat allt jag nånsin försökt posta här, även om en del blev i form av återpostning via länkad skärmdump.

Jaja, alla partier som sitter i riksdagen är väl i någon mening en del av etablissemanget. Men inte ens SD-belackare brukar vanligtvis räkna SD dit. Det blir dessutom lite äckligt när en fett avlönad pamp som Jonas Sjöstedt räknar andra till eliten (underförstått till skillnad från sig själv), men förmodligen är det bara retorik... av det mer hjärndöda slaget.

Kaj Raving sa...

Tja, om du postar en kommentar om/till mig på en egen blogg eller vad som så struntar jag högaktningsfullt i det. Länken är väl gränsfall i det fallet... liksom språket i sista kommentaren. Bara som en heads up...

Det handlar inte bara om att sitta i riksdagen, utan om det faktum att Åkesson (och vilka fler det nu handlar om) är en politisk broiler som inte har något emot att berika sig med en fet extralön (utöver det redan feta riksdagsarvodet). Då är man definitivt en del av etablissemanget, hur mycket man än försöker framställa sig som folklig.

Det blir ju dessutom mer än lovligt falskt, närmast löjligt, när du i det sammanhanget kallar Jonas för en fett avlönad pamp. Jonas har åtminstone haft ett riktigt jobb, har en betydligt lägre lön än Åkesson och betalar dessutom, som alla Vänsterpartiets riksdagsledamöter, partiskatt på 10% av sitt riksdagsarvode.

Patrik, Ängelholm sa...

Du menar att överklassonen Jonas Sjöstedt skulle ha något emot sin feta lön, inkl. extralöner i form av arvoden och annat? Visst, han gråter säkert över världens orättvisor när han öppnar sitt lönekuvert...

Åkesson har 235 akademiska poöng. Hur många har Sjöstedt? Och när blev det ett problem för er arbetslinjefientliga kommunister att någon inte har/haft ett riktigt jobb?

Hela den socialistiska idén bygger på avundsjuka, och det är vad du och Sjöstedt återspeglar. Du får gärna förklara för mig varför Jimmie Åkesson borde ha mindre lön än de andra partiledarna, och du får gärna försvara din socialistkompis Sahlins fallskärm på 140000 kr/mån, garanterad av partiet.

Kaj Raving sa...

Åkesson tillhör alltså etablissemanget även utbildningsmässigt, var det vad du särskilt ville poängtera?

Lars Ohly har ett ordinarie riksdagsarvode, som han liksom övriga vänsterriksdagsledamöter betalar 10% partiskatt på. Dessutom motionerar Vänsterpartiet ständigt om sänkta arvoden.

Men förklara gärna varför Åkesson, till skillnad från Ohly, ska ha en riktigt fet lön ovanpå sin feta riksdagslön, inkl. extralöner i form av arvoden och annat? Som han sen vill ha sänkt skatt på.

Fast svaret vet jag redan. För som den del av högeretablissemanget ni i sd tillhör, så bygger ni uppenbarligen er politik på girighet. Då blir Åkessons agerande fullt förståeligt - och den folkliga fasaden ännu falskare!

Och du, att blanda in Sahlin, snacka om sorgligt desperat... Men du ska få ett tips i all vänlighet; vänd dig till en sosse, det var nämligen det partiet hon tillhörd, inte Vänsterpartiet. Så har du fått lära dig något nytt också, det var väl trevligt?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...