03 april 2011

Sd är ett högerparti - whats new?

I mer än 9 fall av tio röstar sd likadant som sina borgerliga kompisar i riksdagen visar en genomgång som TT gjort, precis som Riksdagens Utredningstjänst (RUT) har gjort tidigare. Men jag undrar vem som fortfarande kan överraskas av det? Sd är ju ett högerparti, låt vara extremt konservativt och rasistiskt, där samtliga av SD:s kandidater har mer gemensamt med de borgerliga än de rödgröna riksdagsledamöterna.

Precis som moderaterna låtsas vara ett arbetarparti så låtsas sd vara något slags sosseparti á la 50-talet, eftersom de flesta faktiskt vill ha en god välfärd. Men man är likväl ett högerparti som har stött regeringen när man tömt välfärden på pengar och som har vägrat att att rösta för en humanare sjukförsäkring och en rimligare a-kassa.

Sd lever visserligen på att ge muslimer i synnerhet och invandrare i allmänhet skulden för alla de problem som kommer av det kapitalistiska samhället. Förutom det så springer man liksom den övriga högern efter överklassens intressen och deras politik leder liksom all annan högerpolitik till ökade klassklyftor och en nedmontering av välfärden.

Bloggat: Olsson betalar, Annarkia,

Lästips: Vänsterekonomerna om en välfärd utan tillväxt, Göran Johansson om industriarbetarnas villkor och Sestrajcic Universum om moderaternas dubbla agenda

Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...