13 april 2011

Regeringens linje står fast: klyftorna ska öka ytterligare

Idag, när man presenterar sin vårbudget, står det klart att regeringens etablerade linje står fast. De redan historiskt djupa klyftorna i samhället ska fortsätta öka. Regeringen väljer att fortsätta sänka skatterna genom ett femte jobbskatteavdrag, riktat främst mot de i de övre inkomstskikten, istället för att satsa på en välfärd för alla.

De sjuka och utförsäkrade fick häromdagen besked om att det i praktiken inte blir några betydande förändringar av utförsäkringskedjan. Ytterligare tusentals redan utsatta sjuka kommer alltså slås ut. Och nu vet vi varför. Orsaken stavas skattesänkning.

De som redan har det gott ställt, regeringens kelgrisar, måste klias på ryggen med ännu lägre skatt. Då har ju regeringen inte råd att klema bort de tärande sjuka också, det måste man ju förstå. Alla är ju givetvis jämlika, mem vissa är uppenbarligen lite mer jämlika än andra, eller hur var det nu...?

Media: DN1, 2, 3, 4, 5, 6, 7AB1, 2, 3, 4E24, Ex1, 2, 3, 4SvD1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, LO-tidn,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

8 kommentarer:

Anonym sa...

lol

Ida sa...

Den slängde jag upp på fejjan! Så sant som det är sagt!

Maria sa...

Även upplagd på min Fb.

Kaj Raving sa...

Tackar för det Ida och Maria =)

Christer Karlsson sa...

Den vanliga vänsterretoriken: Mer till den som inget vill och inget kan, mindre till den som jobbar och sliter och därmed bygger välfärden. Hur ni på vänsterkanten verkligen kan tro att välfärdsstaten skall kunna bevaras samtidigt som ni bedriver en Ebberöds bank-politik torde vara obegripligt för varje normalbegåvad person. Uppenbart har majoriteten av väljarkåren i de 2 senaste valen också kommit till insikt om att vänstern bygger luftslott. Makt före Sveriges bästa är vänsterparollen.

Kaj Raving sa...

Ja du Christer, det är alltid uppfriskande med högerfolk som inte hymlar med att man delar upp folk i närande och tärande.

Men om vi för ett ögonblick bortser ifrån att regeringens politik faktiskt gör de sjuka sjukare, så kan man ju undra var du tror att dessa människor som du ser som tärande kommer ifrån. Uppstår de i din värld plötsligt ur tomma intet bara för att tära på dina skattepengar? Då kan jag tala om för dig att de gör de inte, utan det handlar faktiskt om människor som finns i vårt samhälle och som ofta har bidragit till samhället genom slit på de hårdaste arbetsplatserna där man slitits ut. För att sen kasseras av den borgerliga regeringen när man behöver ta del av den försäkring man betalat in till.

Christer Karlsson sa...

Ja du Kaj, på vanligt vänstermanér duckar du frågan. Var i mitt inlägg talar jag om sjuka? Citera gärna eller erkänn att du hittade på.

Min kommentar gällde det du skriver om skatterna. Att skattesänkningarna ger störst effekt för de du kallar höginkomsttagare, dvs de ruggiga kapitalister som tjänar från ca 27 000 kronor och uppåt, beror på främst på de marginaleffekter som finns i beskattningssystemet. Marginaleffekterna har tillskapats av sossarna. Dessa effekter har sålunda ni på vänsterkanten själva skapat.

Om nu alla skall få samma skattesänkingar oberoende av inkomst, skall då även alla betala samma skatt oberoende av inkomst?

Kaj Raving sa...

Christer, på traditionellt högermaner så har du uppenbarligen inte läst inlägget innan du kommenterar. För om du läst inlägget innan du kommenterar så kanske du skulle ha uppfattat att det handlar om de sjukskrivna kontra skattesänkningar. Att då koppla din kommentar "den som inget vill och inget kan" till just sjuka är knappast långsökt.

Men du, var i mitt inlägg skriver jag att "alla skall få samma skattesänkingar oberoende av inkomst"? Citera gärna, eller erkänn att du enligt klassiskt högermaner bara hittade på.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...