28 april 2011

Lösningen för Saab - Fas3

Jag förstår inte varför alla är så bekymrade över Saabs framtid när lösningen egentligen finns så nära och är så självklar. Regeringen vill inte att Saab läggs ner, man vill att det omvandlas till ett fas3-projekt.

Regeringens plan för Saab-arbetarna?
 Jag menar, det är ju inte så att regeringen har något bekymmer att slänga pengar efter företag för att dölja arbetslösheten, läs fas3, så det är ju knappast det bekymret som  gnager regeringen. Nej, jag tror att det som retar regeringen är industriarbetarnas, i regeringens ögon, alltför höga löner. Sjunkande reallöner är ju målet med högerpolitiken, och genom att i ett slag sätta tusentals Saab-anställda i oavlönat tvångsarbete så tar man raskt ett stort kliv mot det målet.

Så jag tror att vi inom kort kommer att få se hur regeringen ändrar reglerna för jobbgarantin så att man kan hamna direkt i Fas3-åtgärder. Därefter gör man om hela Saab-fabriken till ett enda stort fas3-projekt. Företaget får en massa pengar, slipper betala ut lön och arbetarklassen kan stukas till ordentligt. En moderats våta dröm helt enkelt...

Problem solved!

Media: AB1, 2Svt1, 2, 3SMP, Folket, LO-tidningen1, 2, 3, DN1, 2, 3, 4, 5, SvD1, 2, 3, 4,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

1 kommentar:

Birgitta sa...

sorry men vi är några som jobbar åt ett socialt företag som säljer produkter(underleverantör) till bla Saab och volvo
Vi är fas 3 och vårt företag tillhandahåller arbete för funktionshindrade
Vi som är friska eller nysvenskar får jobba 3 mån sedan åker vi ut

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...