17 april 2011

Köp inte regeringens bluff om sjukförsäkringen!

Som jag skrivit tidigare så var det bara en bluff när regeringen låtsades reformera sjukförsäkringen. I praktiken ändrar det ingenting av dagens cyniska inhumana utförsäkringskedja, annat än på marginalen. Om detta skriver idag även en rad företrädare för olika organisationer för utförsäkrades rätt.
Regeringen använder ett gammalt knep att genom en skenmanöver försöka tysta en växande och besvärande opinion.

Förra gången användes knepet av dåvarande socialförsäkringsministern Cristina Husmark Pehrsson hösten 2009 efter svidande kritik från cancerläkare, som beskrivit de orimliga följderna av utförsäkringsystemet med sin patientgrupp som exempel. Snabbt beslöt regeringen att göra undantag för just den gruppen – sammantaget 1400 personer – och fick opinionen att tystna.

Nu presenterar Ulf Kristersson och övriga ett undantag som gäller ungefär lika många personer, med en tydlig förhoppning att ge sken av att lösa problemet genom en obetydlig justering. Bland annat hoppas man troligen skapa osäkerhet inför det nära förestående Påskuppropet mot utförsäkringarna, med manifestationer på annandagen på ett 50-tal orter över hela landet.

Men försöket att tysta kritiken kommer inte att lyckas. Påskuppropet rullar på, bland annat i Kalmar, där vi samlas på Larmtorget för en manifestation kl. 14 på annadag påsk, 25/4. Högerregeringens politik är en skam för en välfärdsstat som Sverige. Då räcker det inte med att byta regeringsstil.

Det som nu krävs är ett byte av politik! Det får vara nog med låtsasreformer! Köp inte regeringens bluff, utan slut upp i Kalmar eller någon annanstans där det protesteras, så kan vi visa att vi är många som inte köper regeringens finter och som inte tänker acceptera regeringens utslagningspolitik.

Lästips: Ska(m)ligt värre för nu är det ännu sjukare,  Kristersson!, Något har gått sönder i SverigeKosmetika stoppar inte upproret., Skenmanöverns mästare får hård kritikDags att köpa egen räls och sjukförsäkring…, Den otrygga arbetsmarknaden,

Media: DN1, 2, SvD, Ex1, 2, 3, Svt,
Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , , , ,

1 kommentar:

Jah Hollis sa...

Är inte hela regeringen en stor bluff som folk har köpt? Två gånger om dessutom!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...