29 april 2011

Det behövs en politik för att minska behovet av Majblomman

Nu pågår försäljningen av årets Majblomma igen. Majblomman är en organisation som har funnits i över hundra år för att stödja barn i ekonomiskt utsatta familjer. Tack vare organisationen så kan barn runt hela landet få hjälp till ett par nya glasögon, stöd för att följa med på en klassresa eller något annat som normaliserar vardagen för utsatta barn. Det är viktiga insatser för många barn - och behovet är stort.

En blomma som inte borde behövas!

Regeringens politik har nämligen dragit isär Sverige och skapat djupa klyftor där ensamstående föräldrar, sjuka och arbetslösa är extra utsatta. Och politiken mot ökade klyftor fortsätter. Jobbskatteavdraget har enligt Riksdagens utredningstjänst (RUT) ökat barnfattigdomen och sett till så att behovet av en organisation som Majblomman fortfarande är stort, mitt i välfärdens Sverige.

 För på andra sidan av myntet ser vi nu dem som får betala för skattesänkarkalaset. Barn vars föräldrar har drabbats hårt av regeringens politik. Barn vars föräldrar måste förklara att en ny skjorta till skolavslutningen är en omöjlighet, för att inte tala om semester. Barn som ”inte vill” gå på klasskamratens kalas, därför att man inte har råd att ta med sig någon present.

Jag menar att vi måste få till en förändring på detta. Alla har rätt till ett värdigt liv utan att ständigt behöva gå runt med en klump som ligger i magen och gnager. Därför säger Vänsterpartiet nej till de orättvisa skattesänkningarna, och de miljardbesparingar på sjuka, arbetslösa, småbarnsföräldrar och andra som uppenbarligen har ökat fattigdomen i Sverige.

Vänsterpartiets fördelningspolitik minskar klyftorna och stärker de som behöver det mest. Vi vill också se en handlingsplan för minskad barnfattigdom. Rätt till heltid, stärkta socialförsäkringar, höjt underhållsstöd och bostadsbidrag, förbud mot avgifter i skolan, gratis glasögon till alla barn och förbättringar för ensamstående föräldrar är åtgärder som vi vill se för att minska behovet av Majblommans insatser i framtiden.

Kaj Raving (V)

Lästips: Göran om att finansminister Borg borde hålla käften om sånt som han inte har med att göra, Jöran om att det kommer bli mer ekologiskt och vegetariskt i Göteborg framöver, Löntagarbloggen om en kvinna som anmälde sextrakasserier och blev av med både praktikplats och ersättning och Nicke om att Reinfeldt inte vill låtsas om Påskuppropet.

Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...