24 mars 2011

Sveriges bästa sjukvård i Kalmar län

På landstingsstyrelsen idag presenterades resultatet av Nationell Patientenkät och Vårdbarometern för 2010. Det var onekligen trevligt att lyssna på för den rödgröna majoriteten i Kalmar län.

Genom Nationell Patientenkät får patienter möjlighet att berätta om och betygsätta sina erfarenheter. Frågorna handlar om bland annat bemötande, delaktighet, förtroende och information. Kalmar läns landsting får toppbetyg på de allra flesta områdena.

Vårdbarometern bygger på svaren från 1 000 länsbor om sjukvården. Den visar att befolkningen i Kalmar län är mest nöjd i landet med tillgången till vård och även medborgarnas förtroende för sjukvården är det högsta i landet.

De här resultaten är givetvis oerhört glädjande för sjukvården och dess medarbetare. Det visar dessutom att Världens bästa sjukvård byggs bäst i offentlig regi, där skattepengarna går tillbaks till medborgarna istället för att försvinna som oskattad vinst i skatteparadis.

Svenska Dagbladet har en artikelserie på temat kring privata välfärdsbolag, ”Välfärdens nya herrar” med intervjuer och uträkningar på vinst och skatt – svd1, svd2, svd3, svd4, svd5, svd6, svd7.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...