25 mars 2011

Skriv under påskuppropet, IF Metall!

Påskuppropet startades som en reaktion på regeringens inhumana utförsäkringspolitik. Det är ett kyrkligt initiativ där man uppmanar till landsomfattande protester mot att tusentals redan utsatta människor utförsäkras ur sjukförsäkringssystemet.
Den som blir sjuk i Sverige i dag möts av nya regler och absurda tidsgränser. Handläggare utan medicinsk kunskap fattar beslut, oavsett läkarintyg och hälsotillstånd. Bedömningen sker gent­emot fiktiva jobb; även om man ligger på dödsbädden eller på operationsbordet så kan det tänkas finnas en teoretisk arbetsförmåga... Vi har fått ett rättsosäkert system i stället för en sjukförsäkring som gick med rejäl vinst.
Många har nu reagerat och privatpersoner, kyrkans diakoner och andra har skrivit under uppropet. Även LO har anslutit sig och via ordförande Wanja Lundby-Wedin skrivit ett öppet brev till samtliga riksdagsledamöter om sjukförsäkringen. Nu har även SEKO anslutit sig officiellt. Det är suveränt, alla Sveriges progressiva rörelser måste visa hur illa man tycker om en utav de tydligaste och brutalaste pusselbitarna i regeringens inhumana politik.

Men var är övriga fackförbund? Jag hoppas att de står i kulisserna och bara väntar på sin tur att höja rösten. Men det tycker jag att man ska sluta med. Jag uppmanar alla fackförbund att snarast ställa sig bakom uppropet och hoppas att mitt eget förbund IF Metall följer SEKO:s exempel. Jag hoppas också att Stefan Löfven i samband med detta sänder en skarp signal till regeringen om att Sveriges arbetarrörelse aldrig kommer acceptera en politik som slår mot de svagaste i samhället.

Annandag påsk kommer aktiviteter att anordnas över hela landet i samband med uppropet. Bland annat i Kalmar. Slut upp och visa att det är många som vill se ett humanare Sverige, där sjuka inte sparkas ut i otrygghet utifrån fasta tidsgränser, utan därvi behandlar även sjuka som individer.

Lästips: Gratis skattesänkningar – en illusion, Vänsterpartiet stoppar privatskolor på Hisingen, Vänsterpartiet i Emmaboda bytte ordförande

Nytt från industribloggarna: Göran Johansson, Ann-Sofie Wågström, Leine Johansson,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...