06 mars 2011

EU:s ord Bildts lag

1995 flyttade makten från Sverige till Bryssel. Med Lissabonsfördraget fördes ännu mer makt över till EU på ännu fler områden. Idag skriver Vänsterpartiets EU-parlamentariker Eva-Britt Svensson om att det kanske inte bara är Bildts intressen som är densamma som Sveriges utrikespolitik. EU:s utrikespolitik är densamma som Sveriges, menar nämligen utrikesminister Bildt samtidigt som han lägger sig platt och låter EU ta över allt mer av svensk utrikespolitik med Lissabonfördraget som ursäkt.
EU är i färd med att bygga upp en enda utrikespolitik, genom en gigantisk utrikestjänst med tusentals tjänster, och ambassader på mer än 130 platser före 2013. Tanken är att dessa ska representera alla medlemsländer. Och Bildt tycker det är bra.
Det är precis den utveckling av unionen som EU-förespråkarna lovade att vi inte skulle få se när vi gick med i EU. Men för Bildt är skapandet av en Europeisk supermakt med en gemensam utrikespolitik uppenbarligen betydligt viktigare än löften till svenska folket. Eller försvaret av mänskliga rättigheter för den delen...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...