06 februari 2011

SD-riksdagsman i fyllecell - är det kulturellt betingat?

Naturlig hemvist för SD-riksdagsmän?
Bloggen Vi i Sverige har utifrån det faktum att SD-toppen William Petzäll omhändertagits av polisen efter att, vad det tycks, ha löpt amok på en blandning av alkohol och droger formulerat en kul travesti på SDs egen politik. Den går ju som bekant i allt väsentligt går ut på att dra stora generella växlar utan egentlig grund.

Efter att ha räknat på äkta SD-vis så har Vi i Sverige kommit fram till att 5% av SD:s riksdagsledamöterna fått tillbringa en natt i fyllecell. Kan det möjligen vara så att SD-riksdagsmän är extra kulturellt betingade att snedtända på alkohol och tabletter och hamna i fyllecell?
Nu har det visat sig att SD-riksdagsledamöter är kraftigt överrepresenterade i polisens fylleceller. Ca 50000 personer omhändertas varje år av polisen enligt lagen om omhändertagande av berusade (LOB). Det är ca 0,6% av Sveriges befolkning över 15 år. Sedan en av Sverigedemokraternas 20 riksdagsledamöter, William Petzäll, omhändertagits av polisen för att han kraftigt berusad och tablettpåverkad slagit sönder inredningen i sin ex-flickväns lägenhet, har 5% av SD:s riksdagsledamöter fått tillbringa en natt i fyllecell.
Bloggat: Alltid rött, Svensson, Martin Moberg,

Media: DN1, 2, SvD1, 2, GP, Ex1, 2, 3, AB1, 2, 3, 4, 5, 6, KvP,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

6 kommentarer:

mopsen sa...

Försåvitt jag förstår är William Petzäll bosatt i den aktuella lägenheten och det ifrågasätts att det förekommit någon vandalisering.

Anonym sa...

Enligt uppgift rör det sig inte om vandalisering och tablettmissbruket har sitt ursprung i den ångestdämpande medicinering som Petzäll fick efter att ha attackerats av en psykiskt sjuk man under en tågresa för några år sedan.

Slutligen, borde vi inte tänka på Schyman i en stund som denna. Där har vi en politiker som lät det hela gå betydligt längre.

Kaj Raving sa...

Inget av det ni påpekar har någon som helst betydelse för inlägget, men det är ni säkert medvetna om...

Illwill sa...

Jaja, han var inte så full att han satte sig och urinerade i mittgången på en offentlig biograf i alla fall.
(Du som är kommunist förstår säkert piken till er förra ledare)

Eller söp sig full och satte sig sen i bilen.
(Både dina gröna kommunistvänner och folkpartiet populisterna får gärna ta åt sig där, Gahrton har ju varit runt)

Men SD verkar bry sig mer om det hela än era partier gjorde. Fast de bryr sig också om killen, som tydligen håller på att gå igenom en svår fas.

Att du sen inte förstår vad SD handlar om, det visste jag samma sekund jag såg V:et högst upp. Tänkande har ju inte direkt varit er grej. ;)

Max Colliander sa...

haha, bra skrivet och härlig ironi. Men roligast och läsa är faktiskt dina kommentarer från de små liven:p. Att de själva inte ens fattar ironin är ju det bästa:D.

Anonym sa...

De super ju nå förbannat mycket de där SD-politikerna...eller politiker i allmänhet menar jag nog. :-)

http://www.sverigebingo.se

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...