12 februari 2011

Menar Anders Åkesson (c) allvar?

Menar centerpartisterna Anders Åkesson och Solveig Zander allvar när de påstår sig vilja förändra sjukförsäkringen? Eller är det bara ett spel för galleriet för att få folk att tro att de bryr sig utan att de ska behöva göra något i riksdagen. Ska man se till deras tidigare agerande så lutar det mot det sistnämnda.
Det här var den bästa reformen och det bästa beslutet vi fattade i kammaren under förra mandatperioden
Orden är Solveig Zanders och kommer från en riksdagsdebatt så sent som i december förra året när hon argumenterade mot den motion som skyndsamt ville stoppa alla utförsäkringar enligt fasta tidsgränser.

Både Anders Åkesson och Solveig Zander har ju medverkat till att aktivt ha raserat sjukförsäkringen och kastat ut tusentals redan utsatta människor i ytterligare otrygghet. Läkare har till och med konstaterat att nya diagnoser uppkommit som en följd av de försämringar som röstades igenom under applåder och jubel från högern. Och såvitt jag vet så var de båda på plats då.
Men alla kan ju ändra sig och har de båda kommit till insikt om det elände de har varit med om att ställa till så är det jättebra. Men om man nu ändå menar allvar med sin omvändelse under galgen så utgår jag ifrån att såväl Anders Åkesson som Solveig Zander reserverar sig mot regeringens budget om den inte innehåller kraftiga förändringar av sjukförsäkringssystemet. Allt annat vore hyckler!

Bloggat: Alliansfritt Sverige, Martin Moberg, Alltid rött alltid rätt, Dårarnas Paradis,
 
Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , ,
 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...