14 februari 2011

Har arbetsförmedlingen lyckats eller misslyckats?

Läser idag om att arbetsförmedlingen har utvärderat Jobb- och utvecklingsgarantin och att de i stort har misslyckats med att hjälpa personer som hade varit långvarigt arbetslösa tillbaka in på arbetsmarknaden, vilket är själva syftet.


Eller var det syftet och har arbetsförmedlingen verkligen misslyckats? Om man utgår ifrån att det är en arbetsmarknadspolitisk åtgärd som syftar till att minska arbetslösheten så är svaret tveklöst ja. Är syftet i själva verket ett annat så är man på god väg att lyckas.

Och högerregeringens främsta syfte har ju alltid varit att sänka skatten och montera ner välfärden. Att arbetslösa och sjuka då hamnar i kläm är väl spill man får räkna med i arbetslinjens namn. De får väl skylla sig själva när de väljer att inte arbeta.

Bloggat: Löntagarbloggen, Alliansfritt, Ett hjärta RÖTT, Leine,

Media: DN1, 2, 3, AB1, SvD1, 2, 3,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

3 kommentarer:

Gustav sa...

Så du väljer hellre en bidragspolitik än en jobbpolitik?

Kaj Raving sa...

Under högerregeringen har antalet som tvingas söka socialbidrag ökat lavinartat. Antalet förtidspensionerade undomar likaså. För att inte tala om arbetslösheten som man inte ens hoppas på ska komma ner i samma nivå som under förra regeringen utan istället skyfflar man in, människor i meningslösa åtgärder där företag får bidrag för att de utför arbete åt dem. Osv, osv, osv.

Nä, jag tror jag föredrar Vänsterpartiets politik för jobb åt alla som kan arbeta framför den bidrags- och utslagningspolitiken.

Kaj Raving sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...