18 februari 2011

Fas3 - förnedring i arbetslinjens namn

Handel med människor har blivit en regeringsunderstödd lönande affärside i sverige. Inom högerregeringen kallar man det för arbetslinjen inom ramen för fas3-programmet. För de som har oturen att hamna där handlar det däremot inte om annat än förvaring och förnedring och rena slavkontrakten där kritik obönhörligen bestraffas.

Över 25000 människor satt fast i fas3-träsket i januari. Möjligheterna till ett riktigt jobb är obefintliga, inte minst eftersom deltagaren inte får vare sig studera eller söka jobb under tiden. Den som hamnat i träsket har alltså små möjligheter att ta sig ur situationen medan den som erbjuder sig att förvara honom/henne får 5000/mån i ersättning.

Förr itiden fanns det fattigauktioner där fattiga människor auktionerades ut av kommunerna till lägstbjudande. Den som krävde minst betalt köpte sig människor som sen kunde arbeta för dem. Gränsen till slaveri var hårfin. Man får blunda extremt hårt för att inte se likheten mellan fattigauktionerna och högerregeringens fas3. Förnedringen är densamma nu som då.


Bloggat: Ett hjärta RÖTT, Aftonbladets ledarblogg, Alliansfritt, Yttrandefrihet, ftw,

Media: Dagens Arena, LO-tidningen1, 2, 3, 4, 5, 6, AB1, 2, 3Arbetaren, Östran,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...