12 februari 2011

Ett brev från verkligheten - sprid vidare

Ilse-Marie, med bloggen Ett hjärta RÖTT har fått ett mejl från en kvinna som drabbats hårt av regeringens utförsäkringslinje. Från Ett hjärta RÖTT:
Hennes brott består av en cykelolycka på väg hem från arbetet.

Efter en godkänd arbetskada (på deltid) har hon inte rätt att vara sjuk och få sjukpenning på den del som hon faktiskt arbetar. De regler hon drabbats av är bara ett exempel på hur den ”nya arbetslinejn” knappast stimulerar till arbete – speciellt för de som lyckas återgå i arbete på deltid efter sjukdom eller arbetsskada. Nu känner hon istället att hon hamnat i ett verkligt ”utanförskap”. Hennes arbetsinsats räknas inte och hennes sjukförsäkringsavgift (för den del hon arbetar) är inte värd ett öre.
Brevskrivare vill vara anonym, men vill sprida sin berättelse för att visa på hur brutala och orimliga regeringens regler är i praktiken även om regeringsföreträdare är stolta över vad de åstadkommit. Det är regeringens utförsäkringslinje som skapar ett verkligt utanförskap. Här kommer brevet i sin helhet:
Mitt brott består i att jag kört omkull på cykel på väg hem från jobbet, och fått en komplicerad knäledsfraktur samt svåra smärtor i ländrygg och höft.

Det förekommer stora orättvisor genom de nya regler som införts i sjukförsäkringssystemet vilket jag själv har drabbats av. Jag behöver hjälp med att påtala hur fel dessa regler slår.

Trots stora besvär har jag kommit upp i en arbetstid på 50% .

När 550 dagar gått i den så kallade rehabiliteringskedjan kan man ansöka om förlängd sjukpenning på grund av arbetsskada. Samtidigt blir man erbjuden ett överlämnandemöte på arbetsförmedlingen. Om man tackar nej till det riskerar man att inte ha rätt till sjukpenning och man mister sin SGI.

Tackar man ja till att överlämnas till arbetsförmedlingen så läggs arbetsskadeutredningen ner, vilket man inte blir informerad om av sin handläggare.

Hur många arbetsskadeutredningar har lagts ner på grund av detta? Får de drabbade ens veta att arbetsskadeutredningen lagts ner?

Själv blev jag informerad sedan jag tackat nej till överlämnande och själv tog kontakt med arbetsskadeenheten.

Jag fick en godkänd arbetsskada på knät (25%) och har varit sjukskriven på 50% för knä och rygg. Ryggen tar inte försäkringskassan hänsyn till eftersom den inte är en godkänd arbetsskada. Under tiden har ryggen varit under utredning samtidigt som jag arbetat 50% sedan ca två år tillbaka. Sedan mina 550 dagar var slut 2010-01-02 har jag levt på halv lön samt en sjukpenning på 25%. Efter flera undersökningar hos en ortopedspecialist kom han fram till att en operation kanske kunde hjälpa mig.

Jag tog kontakt med handläggaren på försäkringskassan för att få vetskap om jag vid en operation hade rätt att få sjukpenning för de 50% som jag arbetade och det sa hon att jag hade rätt till. Vilket en tid efter operationen visade sig vara fel information.

Om man är sjukskriven på deltid för arbetsskada och fått sjukpenning(25%) utan uppehåll så har man inte rätt att få sjukpenning ens på den del man arbetat (50%) och betalat sjukförsäkringsavgift för.

Jag får alltså varken lön eller sjukpenning för läkning och rehabiliterig efter operationen. Min kropp är uppdelad i två fjärdedelar och en halva enl. dessa regler.

Ortopedspecialisten som opererade mig konstaterade att skadorna, säkerligen var orsakat av traumat när mitt knä skadades och att de också orsakat mina ländryggsmärtor. Därför har jag ytterligare en gång ansökt om förlängd sjukpenning p.g.a. arbetsskada.

Blir rygg, höft godkänd arbetsskada kan försäkringskassan ta hänsyn till både rygg, höft och knä i sin bedömning.
Det konstiga är att om jag får förlängd sjukpenning p.g.a. arbetsskada på deltid så har jag inte rätt som alla andra att vara sjuk och få sjukpenning på den del (50%) som jag arbetar.

Det måste väl vara en miss i reglerna!!! Jag har svårt att tro att det var menat att det skulle bli så här komplicerat. Känner det som att jag hamnat i ett utanförskap.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Avslutningsvis: Jag har inte kommenterat situationen i Nordafrika tidigare, men jag gläds med Egyptens som nu slipper sin diktator och hoppas att de nu får verklig demokrati också. Dessutom hoppas jag att fler får uppleva samma sak.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bloggtips: Göran Johansson skriver att Ogräs i SD:s undervegetation visar rötterna, Jöran Fagerlund skriver om att Mobilisera för vänsterseger i regionvalet efter att valmyndigheten har beslutat att regionvalet skall göras om. Peter Andersson skriver att Det kostar skjortan att låta trafiken snöa in.
Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , , , ,

1 kommentar:

rima rdas sa...

Sverige-Israel ingår i det EoroAmerikanska diktaten som under 100 år i tre kontinenter med mord,övergrepp,infiltration,....våldtagit natur o kultur, det är detta system som tappat kraften att respektera andra livsformer med den mediamilitära övergriper sig på andras rätt, ett tiotal andra av den E-A styrda är på väg att falla, men vad ska man göra med roten till världens katastrof, den upp till tänderna beväpnade o mediestyrda envåldshärskarna,då den statisk tappat kraften att visa hänsyn och genom krig,mord,konspiration....förlänger lidandet för världens befolkning

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...