09 februari 2011

En trist historia när landstingsstyrelsen sammanträdde

Idag har jag i egenskap av nybliven partisekreterare i landstinget i Kalmar län bevittnat mitt första landstingsstyrelsemöte. Och det var en osedvanligt trist historia. Inte för att jag tror att det vanligtvis är en spännande tillställning, men hade det åtminstone funnits en hyfsad opposition i det Rödgrönt styrda landstinget så kunde det kanske ha blivit intressant i alla fall.

Nu satt där istället en opposition bestående av en rad uppenbart frustrerade allianspolitiker som inte riktigt vet hur de ska kunna bedriva oppositionspolitik. I något slags försök att kompensera för denna brist så valde man att gödsla styrelsemötet med yttranden som man lade fram i en omfattning så att de själva till slut inte hade koll på vad de talade om. De agerade som ett fotbollslag som vet att de kommer att förlora stort oavsett vad de gör, så istället för att spela boll så koncentrerar de sig på att gång på gång sparka bollen över sidlinjen och på annat sätt störa spelet.

Inte minst Pierre Edström (fp) ägnade lång tid åt att, precis som i sin debattartikel, låta bli att säga nåt nytt om projektet Unga Vuxna. Då är det inte heller så intressant att det också finns demokratiskt tagna beslut på landstingsfullmäktige om att verksamheten Unga Vuxna ska utvärderas och analyseras för att se om det är den bästa modellen för att säkra psykiatrins uppdrag. Det uppdraget är givetvis att ge ett bra bemötande och bra vård till ungdomar, såväl som till barn och vuxna. Utvärderingen ger sedan en grund för den fortsatta inriktningen. Detta förklarade givetvis landstingsrådet Linda Fletwood (V) - ännu en gång...

Men sådant har uppenbarligen mindre betydelse när borgarna vill skapa rubriker genom att svartmåla verksamheten genom att försöka måla upp en bild som inte existerar. Som väl var fick chefen för psykiatrin, Florence Eddyson-Hägg, möjlighet att själv tala om hur det egentligen ser ut och kunde konstatera att den bild som Pierre Edström försökte måla upp inte hade särskilt mycket med verkligheten att göra. Men det är tydligen den nivån som högern i Kalmar län bestämt sig för att hålla i brist på egen politik.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...