06 februari 2011

Cancersjuka tvingas sälja barnens leksaker - Socialförsäkringsministern "det blir fel ibland"

"Det blir fel ibland", det var socialförsäkringsminister Ulf Kristerssons (M) enda svar till alla dessa tusentals "enskilda fall" som drabbas av regeringens utförsäkringslinje.

Som Jan Gustafsson. Visserligen är han rullstolsburen och nästan blind och går på dialys 20 timmar i veckan. Resten av tiden går åt till återhämtning. Ändå tycker regeringen att han ska ut och arbeta.

Eller Elisabeth, 46, som spyr av smärta på jobbet men blev utförsäkrad för att hon enligt reglerna kan jobba.

Eller svårt MS-sjuke Mattias Pettersson, som nu tvingas flytta för att han har utförsäkrats och levt på sparade pengar från ett banklån under ett halvår. Givetvis borde även han ta sig i kragen och skaffa sig ett jobb istället.

Eller cancersjuka som tvingas välja bort medicinerna för att ha pengar till hyran vilket Cancerhjälpen rapporterade om för några veckor sedan.

Eller som nu rapporteras om, med cancersjuka som tvingas sälja barnens leksaker för att klara ekonomin, vilket Cancerhjälpen tillsammans med cancerläkare nu beskriver i ett öppet brev till regeringen:
Varje vecka tar Cancerhjälpen emot mellan 30 och 40 ansökningar från personer som på grund av sin cancersjukdom hamnat i ekonomiska svårigheter. Många av de sökande lever på existensminimum men kan nästan aldrig få socialbidrag eftersom de äger tillgångar i form av en bostadsrätt, en villa eller en bil. Det förekommer att de väljer bort livsviktiga mediciner för att de inte har råd. 
Föga överraskande så gör regeringens utförsäkringslinje de sjuka ännu sjukare. Nog blir det fel ibland. Eller rättare sagt, det blir fel hela tiden när högerregeringen får härja fritt.

Uppdaterat: Nu räcker det inte ens att vara död för slippa undan arbetslinjen.Bloggat: Ett hjärta RÖTT, Alliansfritt,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...