01 januari 2011

Tips om lokala vänsterbloggar

Så här i det nya året tänkte jag inleda med att tipsa om lite vänsterbloggar från Kalmar läns att börja följa för den som inte redan gör det.

Först två vänsterpartister från Emmaboda. På Socialist och Demokrat - Nilsson i Emmaboda, bloggar Micke mest om politik, både på lokal- och riksnivå. Uppdateras inte så ofta, men har ofta en personlig touch. SOCIALIST OCH BAJARE- Livets passion är en blogg som däremot uppdateras ofta. Där hittar man en hel del fina bilder och en hel del om sport. Detta blandar Nicke upp med en del politik.

Fina bilder hittar man också hos en bloggare som numer har kommit att fokusera nästan helt på bilder, Tomas Jonsson från Ålem. Ofta är det också bilder från sportsammanhang.

Från Kalmar har vi numer fyra bloggare, sedan det nya landstingsrådet Linda Fleetwood, med bloggen Fleetwood -the red, har flyttat till Kalmar. Linda skriver ofta korta kärnfulla och personliga inlägg liksom det förra landstingsrådet Johnny Petersson som nyligen börjat blogga på johnnysikalmar. Johnny har dock uppdaterat betydligt oftare än Linda gjort den senaste tiden. Man kanske har lite att göra som landstingsråd ändå?

Birgitta Axelsson Edström: Rättvisan framför allt heter bloggen där Kalmarvänsterns politiska sekreterare skriver. Ofta personligt, ofta politiskt och ofta lokalt. Även Kalmarvänsterns kommunalråd, Bertil Dahl, bloggar mycket om Kalmarpolitik på bloggen med egna namnet. Har egenheten att inte ha någon rubrik på sina inlägg.

Som synes är centreringen till södra länsdelen stor, men det finns ett undantag i Kenneth Åberg från Västervik. Han blev medlem under valrörelsen och bloggar ofta, men inte om politik utan skriver ofta långa personliga inlägg på bloggen Kenn1's Weblog.

Avslutningsvis har vi en par Nybro-bloggare som inte uppdaterar så ofta. Ung Vänstraren Robin på Robin Sörbom - Politik och snack, och sist men inte minst Nybrovänsterns starka namn, Mariann Karlsson, som bloggar på Mariankas vänsterprassel.

Skulle jag ha missat någon så får man gärna tipsa mig.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...