25 januari 2011

Reinfeldts robotregering

Regeringen har tagits över av robotar, det menar Jenny Wrangborg i en krönika i Arbetarbladet. Robotar med en otäck agenda och helt utan empatisk förmåga.
Sverige, läget är allvarligt. Vi är några stycken som länge hävdat att vårt land sakta men säkert tagits över av mörka krafter men nu har vi äntligen bevisen. Länge trodde vi att det inte var möjligt. Vi sa saker som ”Sverige är världens mest jämställda land”, ”Sverige har världens bästa skola”, ”I Sverige har alla en chans att lyckas”. Visst, det var ofta tomma, självgoda meningar, men när vi åkte utomlands kunde vi ibland känna oss stolta över vårt land.
Det dröjde ett bra tag innan det stod klart vad som faktiskt hade hänt. Men det har nu avslöjats att regeringen tagits över av robotar. Robotar med en otäck agenda att göra Sverige till ett land omöjligt att vara stolt över. Ett Sverige där sjuka tvingas till arbetsförmedlingen, där arbetslösa tvingas söka jobb som inte finns och man helt lämnat själva tanken med att som människor leva tillsammans i ett samhälle; nämligen att tillsammans lösa gemensamma problem.
Det förklarar onekligen hur man oförtrutet kan fortsätta med de omänskliga utförsäkringarna trots att så många människor råkar så oerhört illa ut.

Under skinnet på statsminister Reinfeldt (m)?
Bloggat: Ett hjärta RÖTT om att Reinfeldt hade ett direktsänt telefonväkteri om sjukförsäkringen, Alliansfritt Sverige om att sjukskrivningarna ökar, Martin Moberg om att man inte med hedern i behåll kan försvara en politik som kastar ut svårt sjuka från sjukförsäkringen rätt ut i ett socialbidragsberoende.

Media: AB1, 2, 3, 4, 5, LO-tidningen1, 2, Ex1, 2, 3, Svt1, Barometern, SvD1, DN1,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...