04 januari 2011

Precis som man kan vänta av ett högerparti som SD

Sd röstar med den övriga högern i riksdagen, det visar en undersökning som Riksdagens utredningstjänst (RUT) har gjort. Förvånande? Tror inte det va? Sd är ju ett stockkonservativt högerparti.

Det är ingen nyhet förvisso, man vägrade ju bland annat i sann högeranda att rösta för en humanare sjukförsäkring och en rimligare a-kassa. För den som är det allra minsta insatt i deras politik, så är detta ingen som helst överraskning. Sd springer liksom den övriga högern efter överklassens intressen och deras politik leder liksom all annan högerpolitik till ökade klassklyftor och en nedmontering av välfärden.

Liksom moderaterna har man dock anpassat sin retorik till att de flesta faktiskt vill ha en god välfärd och på så sätt lyckats slå i en hel del människor att man är något slags sosseparti á la 50-talet.

Så för den som fortfarande levde i villfarelsen att partiets folkhemsretorik hade nån form av förankring i verkligheten, så har nu även Riksdagens utredningstjänst visat att sd är ett högerparti och inget annat. Detta efter att ha räknat på hur partiet har röstat i avgörande omröstningar i riksdagen. Resultatet är att rasisterna i sd röstar i 91 % med den borgerliga Alliansen.

Precis som man kan vänta av ett högerparti med andra ord...

Bloggat: Alliansfritt, Jonas Sjöstedt, Peter Anderson, Annarkia,

Media: AB, SvD, DN, GP, Svt,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

3 kommentarer:

Kyllästynyt sa...

Av de totalt 133 huvudvoteringarna i kammaren var 42 stycken sådana där de rödgröna kunnat fälla avgörandet. I 38 av dem röstade de rödgröna med de borgerliga.

Så det så.

Nilla sa...

Röstade inte SD för en högre A-kassa?!?

Kaj Raving sa...

Nej Nilla, det gjorde de inte.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...